FIRESTONE SPORT SOMMARDÄCK


Håll dina FIRESTONE SPORT sommardäck rena

Visste du att det är nästan lika viktigt att hålla dina däck rena som att tvätta fälgarna regelbundet? Särskilt under vinterhalvåret är detta av största betydelse. Att avlägsna asfalt, kemikalier och salt som stänker upp på dina däck från vägbanan är avgörande för deras prestanda och livslängd. Det finns speciella medel och borstar avsedda för ändamålet, men en vanlig diskborste och diskmedel fungerar lika bra. Genom att regelbundet rengöra dina FIRESTONE-sommardäck och kombinera det med rätt förvaring och försiktig körning kan du verkligen förlänga deras livslängd. Ta hand om dina däck på bästa sätt och se till att de ger dig en säker och effektiv körupplevelse. Köp FIRESTONE-sommardäck för kvalitet och pålitlighet på vägarna.

Kör inte med för lågt däcktryck

Att köra med för lågt däcktryck kan ha negativa konsekvenser för både fordonsprestanda och säkerhet. Nedsatt manövreringsförmåga, ökat däckslitage, sämre bränsleekonomi, risk för däckexplosioner och längre bromssträcka är några av de problem som kan uppstå. För att undvika dessa konsekvenser är det viktigt att regelbundet kontrollera och bibehålla rätt däcktryck enligt tillverkarens rekommendationer för FIRESTONE SPORT sommardäck. Med rätt uppumpade däck kan du förbättra både fordonsprestanda och säkerheten för dig och andra på vägarna. Undvik problemen genom att se till att dina däck har rätt lufttryck.

Du kan köra länge på nya däck

Livslängden på ett nytt sommardäck påverkas av flera faktorer, inklusive körförhållanden, körstil och däckets kvalitet. Ett högkvalitativt nytt däck förväntas ha en livslängd på cirka 50 000 till 80 000 kilometer, eller mer. Det betyder att med normal körning kan ett nytt däck hålla i flera år. För att maximera däckens livslängd är det viktigt med regelbundet däckunderhåll, inklusive rätt lufttryck, rotation och balansering. Med omsorgsfullt underhåll kommer ditt FIRESTONE SPORT-sommardäck att leverera en säker och tillförlitlig körupplevelse under hela sin livslängd. Utforska vårt sortiment av FIRESTONE-sommardäck för att välja högkvalitativa alternativ som håller länge och ger en smidig körning.

Ett nytt FIRESTONE SPORT sommardäck är bättre än ett reparerat!

Att välja ett nytt FIRESTONE SPORT sommardäck istället för att reparera det gamla har flera fördelar. För det första ger nya sommardäck ökad säkerhet på vägen med optimalt grepp och stabilitet. Reparationer kan vara tillfälliga lösningar och kan inte garantera samma pålitliga prestanda som ett helt nytt sommardäck. För det andra har FIRESTONE SPORT sommardäck oftast längre livslängd och bättre bränsleeffektivitet, vilket sparar pengar på lång sikt. Dessutom kommer nya däck med garantier och tillverkarens support, vilket ger extra trygghet. Så välj att investera i ett nytt FIRESTONE SPORT sommardäck för en smidigare och mer pålitlig körupplevelse.

sommardäck åldras

Gummit som dina däck är tillverkade av är i allra högsta grad en färskvara. Sommardäck som sitter monterade på din bil får utstå både UV strålning från solen och temperaturväxlingar, detta påskyndar åldrandet av gummit. De kan alltså vara undermåliga även om de har mycket mönsterdjup kvar och ser helt och rent ut i övrigt. Med gamla däck så löper du större risk för däckexplosioner, punkteringar och vattenplaning, det kan även påverka din bils bränslekonsumtion och så låter de i regel mer än nya däck. Med ett nytt sommardäck från FIRESTONE förebygger du effektivt alla risker förknippade med gamla däck.

FIRESTONE SPORT Sommardäck

265/35R18 97Y Firestone SPORT XL
B A 70
4-6 dagars leverans

1976 kr
Köp nu
FIRESTONE SPORT Sommardäck

255/35R20 97Y Firestone SPORT XL
C A 70
4-6 dagars leverans

2132 kr
Köp nu
FIRESTONE SPORT Sommardäck

275/30R19 96Y Firestone SPORT XL
B A 70
4-6 dagars leverans

2270 kr
Köp nu
FIRESTONE SPORT Sommardäck

245/45R20 103Y Firestone SPORT XL
A A 70
4-6 dagars leverans

2366 kr
Köp nu
FIRESTONE SPORT Sommardäck

275/40R19 105Y Firestone SPORT XL
B A 70
4-6 dagars leverans

2454 kr
Köp nu
FIRESTONE SPORT Sommardäck

225/35R20 90Y Firestone SPORT XL
C A 70
10-12 dagars leverans

2283 kr
Köp nu
FIRESTONE SPORT Sommardäck

235/35R20 92Y Firestone SPORT XL
C A 70
10-12 dagars leverans

2760 kr
Köp nu
FIRESTONE SPORT Sommardäck

265/35R19 98Y Firestone SPORT XL
B A 70
10-12 dagars leverans

2950 kr
Köp nu

Får jag köra med mina FIRESTONE SPORT sommardäck i vinterväglag?

Att köra med sommardäck på vintern kan vara en farlig beslut. De mjukare gummiblandningarna i sommardäck är inte utformade för att klara kyla och snö, vilket resulterar i minskat grepp och längre bromssträckor. Att investera i rätt däck för säsongen är avgörande för din säkerhet och för att undvika onödiga risker på vintervägarna.

Vem tillverkar SPORT?

Detta detta sommardäck tillverkas av FIRESTONE.

När ska man ha sommardäck 2024?

Efter den 31 mars är det möjligt att övergå till sommardäck och använda dem fram till den 30 november, så länge inte vinterväglag råder. Vinterväglag anses vara när det förekommer snö, is, snöslask eller frost på någon del av vägen. Det är polisen som avgör om vinterväglag är rådande på den specifika plats där du befinner dig.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox