DUNLOP ECONODRIVE SOMMARDÄCK


Underhåll dina DUNLOP ECONODRIVE sommardäck

Regelbunden rengöring av fälgar är välkänt, men visste du att det nästan är lika viktigt att hålla dina däck rena, särskilt under vinterhalvåret? Det är avgörande att avlägsna asfalt, kemikalier och salt som sprutat upp på dina däck från vägbanan. Speciella medel och borstar finns tillgängliga, men en vanlig diskborste och diskmedel fungerar lika bra. Genom att kombinera detta med korrekt förvaring och försiktig körning kan du verkligen förlänga livslängden på dina DUNLOP-sommardäck. Ta hand om dina däck och optimera deras prestanda med enkla underhållsåtgärder. Köp DUNLOP-sommardäck för en säker och effektiv körupplevelse.

Kör inte med slitna sommardäck

Att köra med slitna sommardäck är högst riskabelt och ökar faran för olyckor på vägen. När sommardäcken blir slitna minskar deras grepp på vägbanan och risken för att tappa kontrollen över fordonet ökar, särskilt på våta och hala vägar. Bromssträckan förlängs, vilket minskar reaktionstiden och ökar risken för kollisioner. Dessutom kan slitna sommardäck leda till ojämn slitning och potentiella punkteringar, vilket ökar risken för att bli fast på avlägsna platser. Säkerheten måste alltid ha högsta prioritet när vi är ute och kör på vägarna.

Sommardäck med fälgkantsskydd

Däck med fälgkantsskydd - För extra skydd och hållbarhet på vägarna! Däck med fälgkantsskydd, även kallade "rim protection" eller "flange protectors," är utformade med en extra gummiplastkant längs däckets sida. Denna smarta funktion syftar till att skydda fälgen från skador vid kontakt med trottoarkanter eller hinder på vägen. Fälgkantsskyddet absorberar stötar och förhindrar repor eller bucklor på fälgen, vilket förlänger både sommardäckens och fälgens livslängd. Säkerhet och långvarighet blir ett extra plus för dina hjul under körning. Letar du efter sommardäck med fälgkantsskydd? Håll utkik efter betäckningar som mfs, rpf, fp, fr, fsl eller ml. Upptäck sortimentet från DUNLOP för ett tryggare och mer hållbart köräventyr!

Ett nytt DUNLOP ECONODRIVE sommardäck är bättre än ett reparerat!

När du överväger att reparera dina gamla däck kontra att köpa ett nytt DUNLOP ECONODRIVE sommardäck finns det flera fördelar med det senare alternativet. Genom att investera i nya sommardäck från DUNLOP ECONODRIVE kan du uppleva ökad säkerhet på vägarna med optimalt grepp och stabilitet. Reparationer kan vara tillfälliga lösningar och kan inte garantera samma pålitliga prestanda som ett helt nytt sommardäck. Dessutom har DUNLOP ECONODRIVE sommardäck oftast längre livslängd och bättre bränsleeffektivitet, vilket kan spara pengar på lång sikt. Dessutom erbjuder nya däck garantier och tillverkarens support, vilket ger extra trygghet. Så investera i ett nytt DUNLOP ECONODRIVE sommardäck för en smidigare och mer tillförlitlig körupplevelse.

Däcken räcker längre med rätt tryck

Att köra med för lågt ringtryck kan få allvarliga konsekvenser för både fordonets prestanda och trafiksäkerheten. Nedsatt manövreringsförmåga, ökat däckslitage, sämre bränsleekonomi, risk för däckexplosioner och längre bromssträcka är några av de negativa effekterna. För att undvika dessa problem är det viktigt att regelbundet kontrollera och bibehålla rätt däcktryck enligt tillverkarens rekommendationer för DUNLOP ECONODRIVE sommardäck. Genom att se till att däcken är rätt uppumpade kan du inte bara förbättra fordonsprestandan utan också öka säkerheten för dig själv och andra trafikanter på vägarna. Så se till att dina däck har rätt lufttryck för en trygg och smidig körupplevelse.

DUNLOP ECONODRIVE Sommardäck

195/75R16C 107R Dunlop ECONODRIVE
D B 72
9-11 dagars leverans

1281 kr
Köp nu
DUNLOP ECONODRIVE Sommardäck

185/75R16C 104R Dunlop ECONODRIVE
D C 71
9-11 dagars leverans

1359 kr
Köp nu
DUNLOP ECONODRIVE Sommardäck

195/65R16C 104R Dunlop ECONODRIVE
D B 71
9-11 dagars leverans

1411 kr
Köp nu
DUNLOP ECONODRIVE Sommardäck

225/70R15C 112S Dunlop ECONODRIVE
D C 72
9-11 dagars leverans

1492 kr
Köp nu
DUNLOP ECONODRIVE Sommardäck

225/65R16C 112R Dunlop ECONODRIVE 2022
C B 72
Snabb leverans*

1775 kr
Köp nu
DUNLOP ECONODRIVE Sommardäck

225/55R17C 109H Dunlop ECONODRIVE
B B 72
9-11 dagars leverans

1797 kr
Köp nu
DUNLOP ECONODRIVE Sommardäck

235/65R16C 115R Dunlop ECONODRIVE
C C 72
9-11 dagars leverans

1859 kr
Köp nu
DUNLOP ECONODRIVE Sommardäck

215/60R17C 109T Dunlop ECONODRIVE 2023
C B 71
Snabb leverans*

2360 kr
Köp nu
DUNLOP ECONODRIVE Sommardäck

215/75R16C 113R Dunlop ECONODRIVE
C B 72
10-12 dagars leverans

2362 kr
Köp nu

När ska man ha sommardäck 2024?

Efter den 31 mars är det möjligt att övergå till sommardäck och använda dem fram till den 30 november, så länge inte vinterväglag råder. Vinterväglag anses vara när det förekommer snö, is, snöslask eller frost på någon del av vägen. Det är polisen som avgör om vinterväglag är rådande på den specifika plats där du befinner dig.

Hur länge räcker ett DUNLOP ECONODRIVE sommardäck tillverkat 2024?

Ett typiskt sommardäck har en genomsnittlig livslängd på 4000-5000 mil, men det finns flera variabler som påverkar detta. Faktorer som ditt körsätt, hur du förvarar däcket under perioder då det inte används, hjulinställningen på din bil och korrekt däcktryck är exempel på element som kan påverka hur länge däcket håller.

Vem säljer DUNLOP ECONODRIVE sommardäck?

Hos ABS Wheels har du möjligheten att förvärva dina DUNLOP ECONODRIVE sommardäck. Vi upprätthåller alltid ett omfattande sortiment av däck på vårt lager och erbjuder bra priser tillsammans med snabba leveranser.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox