Om oss

Historien bakom oss börjar redan på 1980-talet. Efter fullföljd utbildning kom jag Andie Lahdo att jobba som auktoriserad fordonstekniker.

Året 2000 kom en stor förändring för mig. Jag beslutade mig nämligen för att sluta jobba som fordonstekniker och uppfylla en dröm jag länge haft. Drömmen om att jobba med min passion, fälgar och bilstyling.

Jag startade en enskild firma och döpte den till Andies Bilservice. Vi hade turen att få en 300 kvm stor lokal i ett köpcentrum. Tidigare hade denna lokal verkat som biluthyrningsfirma så den var redan optimerad att passa för service, snabba däckbyten och den hade även en tvätthall.

Till en början satsade vi på att köpa av svenska grossister och sälja fälgar och däck som redan existerade på den svenska marknaden. Våra fälgar kom från Ocl, Specialfälgar och svenska fälg, samt att vi samarbetade tätt med flera däckleverantörer. Vårt goda rykte kom snabbt att byggas upp och det dröjde inte länge förrän det sas att det var till oss man skulle gå om man ville ha stora fälgar och bilstyling.

Vi gick över till namnet ABS Wheels och började samarbeta med utländska aktörer. Eftersom det svenska utbudet var begränsat så började vi importerade fälgar från bland annat Italien, Tyskland och USA. Vi fick många bilentusiaster och bilbyggare som kunder.

Under vägens gång ställdes vi inför samma problem som så många andra däckhandlare gjorde när det kom till utbudet för våra mest populära bilmodeller Saab och Volvo. Detta utbud var nämligen extremt begränsat tack vare att de har udda bultcirklar. De allra flesta snygga fälgar tillverkades nämligen i 5*112 och 5*120. Jag bestämde mig för att diskutera detta problem med fälg tillverkarna, men de kunde inte hjälpa mig. Då satte jag som mål att detta skulle jag lösa.

Jag kom att se över olika typer av lösningar för att kunna använda de fälgar som brukligen satt på BMW och Mercedes till Saab och Volvo. Vi testade möjligheterna med att använda en så kallad flexbult, som är en bult som flyttar bultindelningen med 1-2 mm. Många sena nätter och flera olika prototyper senare så hade vi lösningen!

ABS360 är en stålkona som är excentrisk borrad och kan flytta bultindelningen med upp till 14 mm. Vi sluttestade denna kona och efter att den blev godkänd så skickade vi in den till patentverket för att få patent på denna lösning innan vi började producera den. Under 2005 kom de tre första som var för borrade för att kunna användas med ABS360 konan. Denna lösning har vi idag på alla våra 42 olika fälgmodeller.

Idag vänder sig kunder till oss när dom är ute efter snygga och moderna fälgar som inte kostar en förmögenhet. Genom att ha en egen tillverkning av aluminiumfälgar så slipper vi alla mellanhänder. Våra fälgar går direkt från fabrik till huvudlagret på Arlandastad.

ABS WHEELS finns idag representerade hos flertalet av landets däckhandlare och kedjor.

I över 10 år har vi varit verksamma på nätet. På abswheels.se hittar du ett brett sortiment av däck, fälgar och även TPMS – däcktryckssensorer. I vår webbshop listar vi över 1.500.000 artiklar. Via ditt regnummer kan du snabbt och enkelt hitta passande däck och fälgar till just din bil. Vi har gjort oss kända för att ha snabba leveranser och mycket konkurrenskraftiga priser.

ABS360 Kona
Välkommen in till ABS WHEELS – din lokala däckhandlare på nätet.


fancybox