Nokian hakkapeliitta 9

Nokian Hakkapeliitta - Framgångsrik finsk kvalité

Bilar idag håller hög prestanda och har utvecklats för såväl säkerhet som för körkomfort. Vilka däck du väljer påverkar hur effektiv din bil är på olika underlag och har också stor inverkan på bekvämlighet. Med Nokian Hakkapeliitta får du ett vinterdäck av den nya generationen. Däcket har utrustats med en helt ny teknik där två olika sorters dubbar arbetar tillsammans för att ge ett optimalt väggrepp på såväl raksträckor som i kurvor. Gummiblandningen ger däcket en bättre hållbarhet vilket gör din bilkörning mer ekonomisk i längden. När du köper dina nya däck hos oss bjuder vi dessutom på frakten.

Nokian Tyres är specialisten på nordiska vägförhållanden
Företaget Nokian Tyres är den enda däcktillverkaren i världen som i huvudsak fokuserar på att tillverka produkter som gör bilkörningen säkrare i nordiska förhållanden. De tillverkar däck för såväl personbilar som för lastbilar och tunga arbetsfordon. Nokian Tyres har inriktat sina produkter mot kunder som i huvudsak kör i nordiska områden med grov vägbeläggning, snö samt skog och där årstiderna varierar. Produktionen är förlagd till fabriker i Finland och Ryssland. Företaget har sina rötter i Finlands Gummifabrik AB som grundades redan 1898. De första däcken till personbilar började produceras 1932 och 1934 skapade företaget det allra första vinterdäcket. Nokian Tyres grundades som bolag under 1988 och har snabbt fått rykte om sig som en av de främsta däcktillverkarna i världen. Arbetet med att utveckla och förbättra däcken och deras hållbarhet pågår ständigt. Nokian Hakkapeliitta är ett resultat av det kontinuerliga arbetet och introducerar det nya konceptet med två olika sorters dubb på samma däck.


Nokian Hakkapeliitta ger utmärkt greppNokian hakkapeliitta 9 vinterdäck

Med Nokian Hakkapeliitta får du ett dubbdäck som är speciellt utformat för våra nordiska väderförhållanden. Däcket är utvecklat för att ge dig bästa möjliga grepp på såväl snö och is och en lång hållbarhet.
  • Två olika sorters dubb för utmärkt grepp
  • Lägre bränsleförbrukning och lägre däckljud
  • Förbättrat sidogrepp för bra hantering i hala kurvor
  • Förlängd hållbarhet med speciell gummiblandning
  • Bättre grepp i djup snö
 

Två olika sorters dubb för utmärkt grepp

Det helt unika konceptet har utvecklats av Nokian och ger Nokian Hakkapeliitta ett mycket bra grepp både på raksträckor som i kurvor. Tekniken består av skräddarsydda dubbar på däckets mittparti tillsammans med en helt annan sorts dubbar på däckets skuldror. Resultatet blir bättre köregenskaper och högre stabilitet på vägen.

Lägre bränsleförbrukning och lägre däckljud

Nokian Hakkapeliitta har försetts med konceptet Eco Stud vilket är en miljövänlig teknik som effektivt minskar såväl däckljudet och vägslitaget som bränsleförbrukningen. Detta är möjligt genom Eco Stud dubbdyna samt en luftficka placerad på den nedre delen av dubbflänsen vilket dämpar den kontakt som dubbarna har med vägytan.

Förbättrat sidogrepp för bra hantering i hala kurvor

Dubbar på däcket skuldror ger ett förbättrat sidogrepp vilket resulterar i mer stabila köregenskaper även vid snabba undanmanövrar. Detta ökar säkerheten för dig som förare och för andra trafikanter. Greppkanten på dubbarna hos Nokian Hakkapeliitta möter effektivt väglaget. Dubbarna har dessutom sneda kanter som gör att de kan bita djupt ner i isen.

Förlängd hållbarhet med speciell gummiblandning

För att ge Nokian Hakkapeliitta maximal hållbarhet har däcket tillverkats av en miljövänlig gummiblandning som förbättrar såväl väghållning som slitstyrkan. Det nya biomaterialet Green Elasto Proof tillåter gummiblandningen att hålla sig elastisk även i låga temperaturer. Slitstyrkan hos däcket har förbättrats med hjälp av rapsolja. Däcket är gjort för att klara växlande temperaturer.

Bättre grepp i djup snö

Nokian Hakkapeliitta har också utrustats med både Snow Grip Booster och Deep Snow Booster. Detta innebär att däcket har speciella skärningar på däckets skuldror samt även på mönsterklackarnas kanter vid däckets mittparti. Resultatet blir ett däck med ett förbättrat grepp på såväl plogade vägar som vägar med större snödjup.

Dina däck kan vara skillnaden mellan liv och död

Att ta sig fram på en vinterväg kan vara en utmaning. Snabba väderförändringar som resulterar i kraftiga snöfall eller plötslig isbildning kan skapa riktigt farliga situationer. Med rätt däck, så som Nokian Hakkapeliitta, ökar du dina möjligheter att ta dig fram och får samtidigt en förbättrad körsäkerhet. Dina däck kan vara skillnaden mellan en allvarlig bilolycka och att ta dig hem utan problem. Därför är det viktigt att du har koll på dina däck, att du ser till att du har däck utformade för din bil och de väglag du kör på samt att de inte är för slitna. När det kommer till säkerhet kan det vara rent ut farligt att snåla. Med Nokian Hakkapeliitta får du såväl kvalitet som säkerhet och en ökad hållbarhet vilket gör investeringen ekonomiskt fördelaktig över tid. Du får dessutom ett däck som hjälper dig att skydda dig och dina passagerare mot olyckor på vinterväg.
Utformat för att hantera snö och is

Nokian Hakkapeliitta är ett däck utformat för de svenska vintervägarna. Eftersom däcket har utvecklats för att ge ett mycket bra grepp på både snö och is passar däcket lika bra i Umeå och Luleå som i Gävle och Stockholm. Däcket klarar även av större snödjup vilket underlättar möjligheten att ta sig fram de dagar då kraftiga snöfall plötsligt drabbar ditt område. Med förbättrat grepp på is blir de varmare dagarna inget problem och däcket klarar även det tidiga vårvädret.

När bör du byta dina bildäck?

Eftersom däck har en stor inverkan på din säkerhet och hur säker du är som förare är det viktigt att hålla ett öga på slitage. Transportstyrelsen har slagit fast att ett mönsterdjup av minst 3 mm är ett måste hos vinterdäck. Om du kör en bil utrustad med Nokian Hakkapeliitta är det viktigt att du också är medveten om att eventuella släp måste vara utrustade med dubbdäck. Om mönsterdjupet inte är tillräckligt och om ditt däck är slitet och sprucket måste du genast byta ut det.

Köp Nokian Hakkapeliitta redan idag

Som en säkerhetsmedveten förare vet du hur viktigt valet av däck till din bil är. Du är också medveten om att körning på slitna däck snabbt gör dig och din bil till en trafikfara. Med rätt sorts däck kan du undvika onödiga och potentiellt livshotande olyckor. Våra nordiska väderförhållanden gör väglaget oförutsägbart och ofta utmanande att köra på. Ett bra vinterdäck med effektivt grepp och lång hållbarhet är det självklara valet för vårt klimat. Köper du dina Nokian Hakkapeliitta hos oss får du fri frakt. Vi säljer däck till rimliga priser och levererar dina varor snabbt så att du kan köra säkert.
 
Reklamfilmer Nokian hakkapeliitta 

   
 

fancybox