YOKOHAMA V905BLUEW FRIKTIONSDÄCK


Håll dina YOKOHAMA V905BLUEW friktionsdäck rena

Visste du att det är nästan lika viktigt att hålla dina däck rena som att tvätta fälgarna regelbundet? Detta gäller särskilt under vinterhalvåret. Att få bort asfalt, kemikalier och salt som stänker upp på dina däck från vägbanan är av stor betydelse. Det finns speciella medel och borstar avsedda för ändamålet, men en vanlig diskborste och diskmedel fungerar lika bra. Genom att kombinera regelbunden rengöring med korrekt förvaring och försiktig körning kan du verkligen förlänga livslängden på dina YOKOHAMA-friktionsdäck. Ta hand om dina däck på bästa sätt för att upprätthålla deras prestanda och säkerhet. Köp YOKOHAMA-friktionsdäck för en pålitlig och trygg körupplevelse.

Friktionsdäck med fälgkantsskydd

Däck med fälgkantsskydd - Öka hållbarheten och skydda dina fälgar! Upptäck fördelarna med däck med fälgkantsskydd, även kända som "rim protection" eller "flange protectors." Dessa däck är speciellt utformade med en extra gummiplastkant längs sidorna för att ge ett effektivt skydd mot skador från trottoarkanter och hinder på vägen. När däcket träffar en kant, absorberar fälgkantsskyddet stöten och förhindrar att fälgen blir repad eller bucklad. Detta resulterar i en förlängd livslängd för både friktionsdäck och fälgar samtidigt som det ger extra säkerhet under körning. Om du söker friktionsdäck med fälgkantsskydd, håll utkik efter betäckningar som mfs, rpf, fp, fr, fsl eller ml. Utforska sortimentet från YOKOHAMA för att välja kvalitetsdäck som håller länge och skyddar dina fälgar på bästa sätt!

Ibland är friktionsdäck det bättre alternativet

Står du inför valet mellan friktionsdäck och dubbdäck? Här är starka skäl att välja friktionsdäck. De ger en tystare körning och lägre rullmotstånd, vilket ökar bränsleeffektiviteten och minskar utsläppen. Dessutom skonar de vägytan och minskar buller. Deras överlägsna prestanda på våta och isiga vägar, med förbättrat vattenavledande grepp, gör dem till ett smart val för både säkerhet och bekvämlighet. Upptäck vårt utbud av YOKOHAMA friktionsdäck för ett klokt och miljömedvetet däckval.

Förvara dina YOKOHAMA V905BLUEW friktionsdäck tort och svalt

För att förlänga livslängden på dina YOKOHAMA V905BLUEW friktionsdäck och hålla dem i toppskick, följ dessa enkla steg för bästa förvaring. Börja med att noggrant rengöra däcken för att ta bort smuts och vägrester. Placera dem sedan på en torr och sval plats, undvik direkt solljus och värmekällor. Undvik att stapla däcken för att undvika onödigt tryck och deformering, och förvara dem istället stående eller hängande för att bevara deras form. Använd däckförvaringspåsar för att skydda dem mot damm och fukt. Genom att ge dina däck rätt förvaring kan du känna dig trygg när nästa säsong kommer igång. Upptäck våra däckförvaringslösningar för att hålla dina friktionsdäck i bästa skick året runt.

Blanda inte YOKOHAMA friktionsdäck med andra fabrikat

Undvik att blanda olika fabrikat av friktionsdäck på ditt fordon av flera anledningar - här är varför det är dåligt. Varje däcktillverkare har sina unika design- och materialspecifikationer som påverkar däckens prestanda, grepp och hållbarhet. Genom att blanda olika fabrikat kan du få ojämn slitage och försämrad hantering, vilket negativt påverkar fordonsstabiliteten. Dessutom kan olika fabrikat ha olika egenskaper som påverkar väggreppet på olika vägunderlag och väderförhållanden. För att säkerställa optimal prestanda och säkerhet, rekommenderas det att använda friktionsdäck från samma fabrikat och modell på alla fyra hjulen. Utforska gärna sortiment av högkvalitativa däck från YOKOHAMA för en trygg och smidig körupplevelse. Välj kvalitet - välj däck från samma tillverkare.

YOKOHAMA V905BLUEW Friktionsdäck

265/35 VR18 TL 97V YOKO BLUEARTH-WIN V905 XL
D C 71snögrepp
8 arbetsdagars leverans.

1715 kr
Köp nu
YOKOHAMA V905BLUEW Friktionsdäck

275/40 WR19 TL 105W YOKO BLUEARTH-WIN V905 XL
C C 73snögrepp
8 arbetsdagars leverans.

1892 kr
Köp nu
YOKOHAMA V905BLUEW Friktionsdäck

245/45 WR19 TL 102W YOKO BLUEARTH-WIN V905 XL
C C 72snögrepp
8 arbetsdagars leverans.

2095 kr
Köp nu
YOKOHAMA V905BLUEW Friktionsdäck

235/45 VR19 TL 99V YOKO BLUEARTH-WIN V905 XL
C C 72snögrepp
20 dagars leverans

2054 kr
Köp nu

Mellan vilka datum får jag köra med friktionsdäck?

Enligt lag så krävs vinterdäck mellan 1 december och 31 mars, kraven gäller även om ditt fordon är utlandsregistrerat. Med vinterdäck menas friktionsdäck eller dubbdäck. Det finns inget som förbjuder dig att köra med friktionsdäck på sommaren så tekniskt sett får du köra med friktionsdäck året runt.

Vilket ringtryck ska jag ha i ett par YOKOHAMA V905BLUEW friktionsdäck?

Generellt kan man säga att bildäck bör ha ett tryck på ungefär 2.5 bar (eller 250 kpa) men det är helt beroende på vilken bil du kör samt däckets dimensioner men även hur tungt du planerar att lasta spelar in. Följ alltid biltillverkarens rekommendationer. Du hittar dem oftast i din bils instruktionsbok eller tryckta i tex tanklocket eller på B-stolpen

Bör jag köra ett YOKOHAMA V905BLUEW friktionsdäck på sommaren?

Ett YOKOHAMA V905BLUEW friktionsdäck, även kallat M+S, MS eller all-around, är utformat som ett "året runt"-däck, vilket innebär att det kan användas även på sommaren. Men det är viktigt att notera några aspekter. Däckets gummi-komposition är främst optimerat för kalla vinterväglag och kan därför påverka prestandan under sommarsäsongen. Användning av detta däck på sommaren kan resultera i längre bromssträckor, nedsatt väghållning, ökad bränsleförbrukning och ökat slitage. För att uppnå bästa prestanda och säkerhet rekommenderas att överväga särskilda sommardäck när temperaturen stiger.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox