TRIANGLE LL01 FRIKTIONSDÄCK


Friktionsdäck kan ibland vara det bättre valet

Överväger du valet mellan friktionsdäck och dubbdäck? Här är några skäl till varför friktionsdäck kan vara det bättre alternativet. Friktionsdäck ger en tystare och mer bekväm körning, särskilt på torra vägar. Deras lägre rullmotstånd kan förbättra bränsleeffektiviteten och minska utsläppen. Dessutom skadar de inte vägytan och minskar riskerna för buller och luftföroreningar. Friktionsdäck erbjuder även överlägsen prestanda på våta och isiga vägar tack vare förbättrad vattendränering och grepp. Balansera säkerhet, komfort och miljöhänsyn genom att utforska vårt utbud av TRIANGLE friktionsdäck för ditt smarta däckval.

Passar TRIANGLE LL01 friktionsdäck till min bil?

När du handlar däck på abswheels.se kan du enkelt använda ditt registreringsnummer för att hitta passande alternativ för din bil. En annan metod för att ta reda på vilken däck storlek du behöver är genom att titta på dina befintliga däck. Letar du efter en märkning som 215/55 R16. Det första numret (215) visar däckets bredd i millimeter när det är monterat på fälgen. Det efterföljande numret (55) representerar däckets profil, det vill säga förhållandet mellan däckets höjd och bredd. Här är höjden 55% av bredden. Bokstaven "R" står för radialdäck, vilket är den vanligaste typen idag. Slutligen, den sista siffran (16) anger fälgdiametern i tum som passar det aktuella däcket. Upptäck rätt däck storlek enkelt och bekvämt på abswheels.se för din bil.

Inspektera dina TRIANGLE LL01 friktionsdäck

Däckinspektion är en viktig del av fordonsunderhåll, och det är avgörande att göra det regelbundet för att säkerställa din säkerhet på vägen. Som en allmän tumregel bör du inspektera dina TRIANGLE LL01 friktionsdäck minst en gång i månaden. Kom ihåg att kontrollera däcktrycket, mönsterdjup och övergripande skick under inspektionerna. Väl underhållna TRIANGLE LL01 friktionsdäck säkerställer bättre hantering, bränsleeffektivitet och, viktigast av allt, minskar risken för olyckor.

friktionsdäck är en färskvara

Själva gummit i dina däck är en färskvara som påverkas av både UV-strålning från solen och temperaturväxlingar när de är monterade på din bil. Detta accelererar åldrandet av gummit, vilket kan göra friktionsdäcken undermåliga trots att de har mycket mönsterdjup kvar och ser ut som nya. Gamla däck ökar risken för däckexplosioner, punkteringar och vattenplaning, samtidigt som de kan påverka bränsleekonomin och orsaka mer buller än nya friktionsdäck. Genom att välja nya däck från TRIANGLE kan du effektivt förebygga alla dessa risker och säkerställa en trygg och smidig körupplevelse. Ta hand om din bil genom att välja TRIANGLE-däck för bättre säkerhet och prestanda på vägarna.

Däcken räcker längre med rätt tryck

Att köra med för lågt däcktryck kan ha negativa konsekvenser för både fordonsprestanda och säkerhet. Nedsatt manövreringsförmåga, ökat däckslitage, sämre bränsleekonomi, risk för däckexplosioner och längre bromssträcka är några av de problem som kan uppstå. För att undvika dessa konsekvenser är det viktigt att regelbundet kontrollera och bibehålla rätt däcktryck enligt tillverkarens rekommendationer för TRIANGLE LL01 friktionsdäck. Med rätt uppumpade däck kan du förbättra både fordonsprestanda och säkerheten för dig och andra på vägarna. Undvik problemen genom att se till att dina däck har rätt lufttryck.

TRIANGLE LL01 Friktionsdäck

195/70R15C 104/102Q Triangle LL01 8PR F
E D 73snögrepp
Snabb leverans*

919 kr
Köp nu
TRIANGLE LL01 Friktionsdäck

195/75R16C 107/105Q Triangle LL01 Frikt
D D 73snögrepp
Snabb leverans*

1003 kr
Köp nu
TRIANGLE LL01 Friktionsdäck

225/75R16C 121/120R Triangle LL01 Frikt
E D 73snögrepp
Snabb leverans*

1154 kr
Köp nu
TRIANGLE LL01 Friktionsdäck

205/75R16C 113/111R Triangle LL01 10PR
D D 73snögrepp
Snabb leverans*

1243 kr
Köp nu

Mellan vilka datum får jag köra med friktionsdäck?

Enligt gällande lagstiftning måste vinterdäck användas från den 1 december till den 31 mars, vilket inkluderar utlandsregistrerade fordon. Vinterdäck kan vara både friktionsdäck och dubbdäck. Det är dock inte förbjudet att använda friktionsdäck under sommaren, vilket i praktiken betyder att de kan användas året runt. Det är dock viktigt att vara medveten om att dessa däck har olika egenskaper som är anpassade för specifika väder- och vägförhållanden. För att säkerställa bästa möjliga prestanda och säkerhet är det klokt att välja rätt typ av däck för rätt tid på året.

Vad kostar ett TRIANGLE LL01 friktionsdäck hos ABS Wheels?

Vi tillämpar dynamisk prissättning, vilket innebär att vi kontinuerligt övervakar marknaden för att erbjuda de bästa priserna. Tillsammans med våra omfattande inköp kan vi erbjuda dig som kund det mest förmånliga priset för dina TRIANGLE LL01 friktionsdäck. Genom våra stora inköp säkerställer vi också att vi alltid har generösa lagerförhållanden, vilket resulterar i korta leveranstider och hög tillgänglighet.

Hur länge håller ett TRIANGLE LL01 friktionsdäck?

Generellt sett kan man uppskatta att ett friktionsdäck har en livslängd på cirka 3500 till 5000 mil. Det är dock viktigt att notera att ett dubbdäck inte har samma långvarighet som ett friktionsdäck. Det finns flera variabler som påverkar detta, inklusive din körstil, däckets förvaring när det inte används, din bils hjulinställning och att köra med rätt däcktryck. Alla dessa faktorer kan påverka hur länge ditt däck håller.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox