SEMPERIT VAN-GRIP 3 FRIKTIONSDÄCK


Slitna friktionsdäck kan vara osäkra att köra med

Körning med slitna friktionsdäck är extremt farligt och ökar risken för allvarliga olyckor på vägen. Slitna friktionsdäck har förlorat sitt grepp på vägbanan och kan leda till att du tappar kontrollen över fordonet, speciellt på hala eller våta vägar. Bromssträckan blir längre, vilket minskar din reaktionsförmåga och ökar risken för kollisioner. Dessutom kan slitna friktionsdäck orsaka ojämn slitning och potentiella punkteringar, vilket kan lämna dig fast i en farlig situation långt från hjälp. Säkerhet är alltid högsta prioritet när du är ute och kör. Därför är det av största vikt att regelbundet inspektera och byta ut slitna friktionsdäck för att undvika farliga situationer och säkerställa en trygg körupplevelse.

Blanda inte SEMPERIT friktionsdäck med andra fabrikat

Blanda inte olika fabrikat av däck på ditt fordon - här är varför det är dåligt. Varje däcktillverkare har sina egna unika design- och materialspecifikationer som påverkar däckens prestanda, grepp och hållbarhet. Genom att blanda olika fabrikat riskerar du ojämn slitage och försämrad hantering, vilket kan påverka fordonsstabiliteten negativt. Dessutom kan olika fabrikat ha olika egenskaper som påverkar väggreppet på olika vägunderlag och väderförhållanden. För att säkerställa optimal prestanda och säkerhet, rekommenderas det att använda friktionsdäck från samma fabrikat och modell på alla fyra hjulen. Välj kvalitet - välj däck från SEMPERIT för bästa resultat på vägarna.

Förvara dina SEMPERIT VAN-GRIP 3 friktionsdäck på rätt sätt

Förvara dina SEMPERIT VAN-GRIP 3 friktionsdäck på bästa sätt - Förläng deras livslängd: Korrekt förvaring är nyckeln till att förlänga däckens livslängd och bevara deras prestanda. Börja med noggrann rengöring för att avlägsna smuts och vägrester från däcken. Placera dem sedan på en torr och sval plats, borta från direkt solljus och värmekällor. Undvik att stapla däcken för att undvika onödig deformering och tryck. Förvara dem istället stående eller hängande för att bevara deras form. Använd däckförvaringspåsar för att skydda dem från damm och fukt. Genom att ge dina friktionsdäck rätt förvaring kan du vara säker på att de kommer vara i toppskick när nästa säsong kommer. Upptäck våra praktiska däckförvaringslösningar för att skydda dina friktionsdäck året runt.

Ett nytt SEMPERIT VAN-GRIP 3 friktionsdäck är bättre än ett lagat!

Att köpa ett nytt SEMPERIT VAN-GRIP 3 friktionsdäck istället för att reparera det gamla har flera fördelar. För det första, nya friktionsdäck ger ökad säkerhet på vägen eftersom de erbjuder optimalt grepp och stabilitet. Reparationer kan ibland bara vara temporära lösningar och kan inte garantera lika pålitlig prestanda som ett helt nytt friktionsdäck. För det andra, nya SEMPERIT VAN-GRIP 3 friktionsdäck har oftast längre livslängd och bättre bränsleeffektivitet, vilket kan spara pengar på lång sikt. Dessutom kommer nya däck med garantier och tillverkarens support, vilket ger extra trygghet. Att välja att investera i ett nytt SEMPERIT VAN-GRIP 3 friktionsdäck kan ge dig en smidigare och mer pålitlig körupplevelse.

Hur vet jag om SEMPERIT VAN-GRIP 3 friktionsdäck passar på min bil?

När du handlar däck på abswheels.se, kan du använda ditt registreringsnummer för att enkelt söka efter passande alternativ för din bil. En annan metod för att ta reda på vilken däck storlek du behöver är att titta på dina befintliga däck. Letar du efter en märkning som 245/60 R18. Det första numret (245) indikerar däckets bredd i millimeter, vilket visar hur brett däcket är när det är monterat på fälgen. Det efterföljande numret (60) representerar däckets profil, vilket är förhållandet mellan däckets höjd och bredd. Här är höjden 60% av bredden. Bokstaven "R" står för radialdäck, den vanligaste typen idag. Slutligen, den sista siffran (18) anger fälgdiametern i tum som passar det aktuella däcket. Upptäck rätt däck storlek smidigt och snabbt på abswheels.se för din bil.

SEMPERIT VAN-GRIP 3 Friktionsdäck

175/65R14C 90T Semperit VAN-GRIP 3 Friktion
E C snögrepp
10-12 dagars leverans

1793 kr
Köp nu
SEMPERIT VAN-GRIP 3 Friktionsdäck

195/75R16C 107/105R Semperit VAN-GRIP 3
E C snögrepp
10-12 dagars leverans

1833 kr
Köp nu
SEMPERIT VAN-GRIP 3 Friktionsdäck

195/60R16C 99T Semperit VAN-GRIP 3 Friktion
E C snögrepp
10-12 dagars leverans

1878 kr
Köp nu
SEMPERIT VAN-GRIP 3 Friktionsdäck

215/60R16C 103T Semperit VAN-GRIP 3 Friktion
D C snögrepp
10-12 dagars leverans

2173 kr
Köp nu
SEMPERIT VAN-GRIP 3 Friktionsdäck

225/65R16C 112R Semperit VAN-GRIP 3 Friktion
D C snögrepp
10-12 dagars leverans

2206 kr
Köp nu
SEMPERIT VAN-GRIP 3 Friktionsdäck

215/75R16C 113R Semperit VAN-GRIP 3 Friktion
E C snögrepp
10-12 dagars leverans

2339 kr
Köp nu
SEMPERIT VAN-GRIP 3 Friktionsdäck

225/75R16C 121/120R Semperit VAN-GRIP 3
D C snögrepp
10-12 dagars leverans

2494 kr
Köp nu

Vilket lufttryck ska jag ha i mina SEMPERIT VAN-GRIP 3 friktionsdäck?

Vanligtvis bör bilens däck ha ett lufttryck på ungefär 2,5 bar (eller 250 kPa). Detta värde varierar dock beroende på bilmodell och däckdimensioner. Dessutom påverkas valet av tryck av den förväntade belastningen. För att säkerställa bästa resultat är det klokt att alltid följa tillverkarens rekommendationer. Dessa brukar finnas i bilens handbok eller på ställen som tanklocket eller B-stolpen. Att respektera dessa anvisningar är viktigt för att optimera däckens prestanda och säkerhet under körning.

Var kan jag köpa SEMPERIT VAN-GRIP 3 friktionsdäck?

Hos oss på ABS Wheels kan du enkelt införskaffa dina SEMPERIT VAN-GRIP 3 friktionsdäck. Vi upprätthåller alltid ett omfattande urval av friktionsdäck på vårt lager, erbjuder konkurrenskraftiga priser och snabb leverans.

När får jag köra med friktionsdäck?

Enligt gällande lagstiftning måste vinterdäck användas från den 1 december till den 31 mars, vilket inkluderar utlandsregistrerade fordon. Vinterdäck kan vara både friktionsdäck och dubbdäck. Det är dock inte förbjudet att använda friktionsdäck under sommaren, vilket i praktiken betyder att de kan användas året runt. Det är dock viktigt att vara medveten om att dessa däck har olika egenskaper som är anpassade för specifika väder- och vägförhållanden. För att säkerställa bästa möjliga prestanda och säkerhet är det klokt att välja rätt typ av däck för rätt tid på året.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox