SEMPERIT MASTER-GRIP 2 FRIKTIONSDÄCK


Nya friktionsdäck från SEMPERIT MASTER-GRIP 2 räcker länge

Det är flera faktorer som påverkar friktionsdäckets livslängd, inklusive däckets kvalitet, körförhållanden och körstil. Generellt sett kan ett högkvalitativt nytt däck förväntas hålla i cirka 50 000 till 80 000 kilometer eller mer. Det betyder att med normal körning kan du använda ett nytt friktionsdäck i flera år. För att förlänga däckens livslängd är det viktigt att regelbundet utföra däckunderhåll, inklusive att hålla rätt lufttryck, rotera och balansera dem. Med omsorg om ditt SEMPERIT MASTER-GRIP 2-däck kommer du att uppleva säkerhet och tillförlitlighet under hela dess livslängd. Upptäck vårt sortiment av SEMPERIT-friktionsdäck för att välja högkvalitativa alternativ som ger en smidig körupplevelse och långvarig prestanda.

Valet mellan dubb och friktion

Står du inför valet mellan friktionsdäck och dubbdäck? Här är några starka argument som talar för att friktionsdäck kan vara det överlägsna alternativet. Med friktionsdäck kan du njuta av en tystare och mer bekväm körning, särskilt på torra vägar. Dessa däck erbjuder inte bara komfort, utan deras lägre rullmotstånd kan även öka bränsleeffektiviteten och minska utsläppen, vilket är bra för miljön. Dessutom kan du vara trygg i vetskapen om att friktionsdäck inte skadar vägytan och minskar risken för störande buller och onödiga luftföroreningar. Deras överlägsna prestanda på våta och isiga vägar, tack vare förbättrad vattendränering och grepp, gör dem till ett klokt val för säkerhet och körglädje. Utforska vårt breda sortiment av SEMPERIT friktionsdäck för att göra ett smart och medvetet däckval.

Underhåll dina SEMPERIT MASTER-GRIP 2 friktionsdäck

Visste du att det är nästan lika viktigt att hålla dina däck rena som att tvätta fälgarna regelbundet? Särskilt under vinterhalvåret är detta av största betydelse. Att avlägsna asfalt, kemikalier och salt som stänker upp på dina däck från vägbanan är avgörande för deras prestanda och livslängd. Det finns speciella medel och borstar avsedda för ändamålet, men en vanlig diskborste och diskmedel fungerar lika bra. Genom att regelbundet rengöra dina SEMPERIT-friktionsdäck och kombinera det med rätt förvaring och försiktig körning kan du verkligen förlänga deras livslängd. Ta hand om dina däck på bästa sätt och se till att de ger dig en säker och effektiv körupplevelse. Köp SEMPERIT-friktionsdäck för kvalitet och pålitlighet på vägarna.

Det är farligt att ha för lågt däcktryck

Att köra med för lågt däcktryck kan ha flera negativa konsekvenser, vilket påverkar både fordonets prestanda och din säkerhet på vägen. Några av de huvudsakliga konsekvenserna är Nedsatt manövreringsförmåga, ökat däckslitage, sämre bränsle-ekonomi, risk för däckexplosioner och längre bromssträcka. För att undvika dessa konsekvenser är det viktigt att regelbundet kontrollera och bibehålla rätt däcktryck enligt tillverkarens rekommendationer. Rätt uppumpade SEMPERIT MASTER-GRIP 2 friktionsdäck förbättrar inte bara fordonsprestanda utan bidrar även till en säkrare körupplevelse för dig och andra på vägen.

Med tiden blir dina friktionsdäck hårdare

Själva gummit i dina däck är en färskvara som påverkas av både UV-strålning från solen och temperaturväxlingar när de är monterade på din bil. Detta accelererar åldrandet av gummit, vilket kan göra friktionsdäcken undermåliga trots att de har mycket mönsterdjup kvar och ser ut som nya. Gamla däck ökar risken för däckexplosioner, punkteringar och vattenplaning, samtidigt som de kan påverka bränsleekonomin och orsaka mer buller än nya friktionsdäck. Genom att välja nya däck från SEMPERIT kan du effektivt förebygga alla dessa risker och säkerställa en trygg och smidig körupplevelse. Ta hand om din bil genom att välja SEMPERIT-däck för bättre säkerhet och prestanda på vägarna.

SEMPERIT MASTER-GRIP 2 Friktionsdäck

175/65R15 84T Semperit Master-Grip 2 Fr
D C 71snögrepp
10-12 dagars leverans

1342 kr
Köp nu
SEMPERIT MASTER-GRIP 2 Friktionsdäck

165/65R14 79T Semperit Master-Grip 2 Fr
D C 71snögrepp
10-12 dagars leverans

1379 kr
Köp nu
SEMPERIT MASTER-GRIP 2 Friktionsdäck

155/60R15 74T Semperit Master-Grip 2 Fr
F C 71snögrepp
10-12 dagars leverans

1502 kr
Köp nu
SEMPERIT MASTER-GRIP 2 Friktionsdäck

205/65R15 94T Semperit Master-Grip 2 Fr
E C 72snögrepp
10-12 dagars leverans

1677 kr
Köp nu
SEMPERIT MASTER-GRIP 2 Friktionsdäck

235/60R16 100H Semperit Master-Grip 2 F
E C 72snögrepp
10-12 dagars leverans

2089 kr
Köp nu

Hur länge håller ett SEMPERIT MASTER-GRIP 2 friktionsdäck?

Generellt sett kan man uppskatta att ett friktionsdäck har en livslängd på cirka 3500 till 5000 mil. Det är dock viktigt att notera att ett dubbdäck inte har samma långvarighet som ett friktionsdäck. Det finns flera variabler som påverkar detta, inklusive din körstil, däckets förvaring när det inte används, din bils hjulinställning och att köra med rätt däcktryck. Alla dessa faktorer kan påverka hur länge ditt däck håller.

Vilket lufttryck bör jag ha i mina SEMPERIT MASTER-GRIP 2 friktionsdäck?

Generellt sett bör bilens däck ha ett lufttryck på cirka 2,5 bar (eller 250 kPa), men detta värde kan variera beroende på bilmodell och däckdimensioner. Dessutom påverkar den förväntade lasten valet av tryck. Det är alltid rekommenderat att följa tillverkarens riktlinjer, vanligtvis hittar du dessa i bilens handbok eller på platser som tanklocket eller B-stolpen. Dessa anvisningar är avgörande för att säkerställa optimala däckprestanda och säkerhet under din körning.

Mellan vilka datum får jag köra med friktionsdäck?

Enligt lag måste vinterdäck användas mellan den 1 december och 31 mars, även för utlandsregistrerade fordon. Vinterdäck inkluderar både friktionsdäck och dubbdäck. Det är tillåtet att köra med friktionsdäck även på sommaren, vilket tekniskt sett tillåter användning året runt. Det är dock viktigt att tänka på hur dessa däck presterar bäst under sina specifika förhållanden för att säkerställa en optimal och säker körupplevelse.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox