NANKANG SV4 FRIKTIONSDÄCK


Inspektera dina NANKANG SV4 friktionsdäck

Däckinspektion är en viktig del av fordonsunderhåll, och det är avgörande att göra det regelbundet för att säkerställa din säkerhet på vägen. Som en allmän tumregel bör du inspektera dina NANKANG SV4 friktionsdäck minst en gång i månaden. Kom ihåg att kontrollera däcktrycket, mönsterdjup och övergripande skick under inspektionerna. Väl underhållna NANKANG SV4 friktionsdäck säkerställer bättre hantering, bränsleeffektivitet och, viktigast av allt, minskar risken för olyckor.

Förläng livslängden på dina NANKANG SV4 friktionsdäck

För att öka livslängden på dina nya NANKANG SV4 friktionsdäck och optimera deras prestanda är det viktigt att ta hand om dem på rätt sätt. Här är några enkla tips för att förlänga livslängden på dina NANKANG SV4 friktionsdäck regelbundet kontrollera däcktrycket, rotera däcken, köra försiktigt, undvika överbelastning och genomföra regelbundna däckinspektioner. Genom att följa dessa åtgärder kan du inte bara förlänga friktionsdäckens livslängd utan också spara pengar på lång sikt, samtidigt som du säkerställer en trygg och effektiv körupplevelse. Ta hand om dina NANKANG SV4 friktionsdäck på rätt sätt för att få ut det bästa av deras prestanda och hållbarhet.

Hur vet jag vilket friktionsdäck som passar min bil?

När du handlar däck på abswheels.se, kan du använda ditt registreringsnummer för att enkelt söka efter passande alternativ för din bil. En annan metod för att ta reda på vilken däck storlek du behöver är att titta på dina befintliga däck. Letar du efter en märkning som 245/60 R18. Det första numret (245) indikerar däckets bredd i millimeter, vilket visar hur brett däcket är när det är monterat på fälgen. Det efterföljande numret (60) representerar däckets profil, vilket är förhållandet mellan däckets höjd och bredd. Här är höjden 60% av bredden. Bokstaven "R" står för radialdäck, den vanligaste typen idag. Slutligen, den sista siffran (18) anger fälgdiametern i tum som passar det aktuella däcket. Upptäck rätt däck storlek smidigt och snabbt på abswheels.se för din bil.

Rena däck håller längre

Regelbunden rengöring av fälgar är välkänt, men visste du att det nästan är lika viktigt att hålla dina däck rena, särskilt under vinterhalvåret? Det är avgörande att avlägsna asfalt, kemikalier och salt som sprutat upp på dina däck från vägbanan. Speciella medel och borstar finns tillgängliga, men en vanlig diskborste och diskmedel fungerar lika bra. Genom att kombinera detta med korrekt förvaring och försiktig körning kan du verkligen förlänga livslängden på dina NANKANG-friktionsdäck. Ta hand om dina däck och optimera deras prestanda med enkla underhållsåtgärder. Köp NANKANG-friktionsdäck för en säker och effektiv körupplevelse.

Förminska risken för vattenplaning

När mönsterdjupet minskar på friktionsdäcken, försämras deras förmåga att effektivt kanalisera bort vatten under körning på våta vägar. Detta skapar en farlig vattenfilm mellan däcken och vägytan, vilket ökar risken för vattenplaning. Förlorat grepp kan leda till att däcken tappar kontakten med vägen och därmed förlust av kontroll över fordonet. För att minska risken för vattenplaning är det viktigt att regelbundet inspektera däckens mönsterdjup och byta ut slitna friktionsdäck i tid för att säkerställa optimalt grepp på våta vägar. Ta hand om dina däck för att garantera en säker körupplevelse på våta vägar.

NANKANG SV4 Friktionsdäck

215/45R18 93V Nankang SV4 XL Friktion 2021
D B 71
Snabb leverans*

1313 kr
Köp nu

Vilket ringtryck ska jag ha i ett par NANKANG SV4 friktionsdäck?

Vanligtvis bör bilens däck ha ett lufttryck på ungefär 2,5 bar (eller 250 kPa). Detta värde varierar dock beroende på bilmodell och däckdimensioner. Dessutom påverkas valet av tryck av den förväntade belastningen. För att säkerställa bästa resultat är det klokt att alltid följa tillverkarens rekommendationer. Dessa brukar finnas i bilens handbok eller på ställen som tanklocket eller B-stolpen. Att respektera dessa anvisningar är viktigt för att optimera däckens prestanda och säkerhet under körning.

När får jag montera mina friktionsdäck?

Enligt gällande lagstiftning måste vinterdäck användas från den 1 december till den 31 mars, vilket inkluderar utlandsregistrerade fordon. Vinterdäck kan vara både friktionsdäck och dubbdäck. Det är dock inte förbjudet att använda friktionsdäck under sommaren, vilket i praktiken betyder att de kan användas året runt. Det är dock viktigt att vara medveten om att dessa däck har olika egenskaper som är anpassade för specifika väder- och vägförhållanden. För att säkerställa bästa möjliga prestanda och säkerhet är det klokt att välja rätt typ av däck för rätt tid på året.

Får jag köra med mitt NANKANG SV4 friktionsdäck på sommaren?

Ett NANKANG SV4 friktionsdäck (även kallan m+s, ms eller all-around) är ett så kallat "året runt" däck. Det betyder att du kan köra med det även på sommaren. Men detta är inget vi rekommenderar. Gummiblandningen i ett friktionsdäck är främst tänkt för vinterväglag när vägbanan är kall. När du använder det på sommaren så riskerar du att få längre bromssträcka, sämre väghållning, sämre bränsleekonomi och så kommer däcket att slitas fortare.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox