NANKANG SV-55 FRIKTIONSDÄCK


friktionsdäck åldras

Gummit i dina däck är en färskvara som påverkas av UV-strålning från solen och temperaturväxlingar när de sitter monterade på din bil. Åldrandet av gummit påskyndas av dessa faktorer. Därför kan friktionsdäcken vara undermåliga även om de har mycket mönsterdjup kvar och ser ut som nya. Med gamla däck ökar risken för däckexplosioner, punkteringar och vattenplaning, vilket också kan påverka bränslekonsumtionen och leda till mer ljud än nya däck. Genom att välja ett nytt NANKANG-däck kan du effektivt förebygga alla risker förknippade med gamla däck och säkerställa en trygg och smidig körupplevelse. Sök det bästa friktionsdäcket för din bil från NANKANG idag.

Nya NANKANG SV-55 friktionsdäck räcker länge

Livslängden på ett nytt friktionsdäck påverkas av flera faktorer, inklusive körförhållanden, körstil och däckets kvalitet. Ett högkvalitativt nytt däck förväntas ha en livslängd på cirka 50 000 till 80 000 kilometer, eller mer. Det betyder att med normal körning kan ett nytt däck hålla i flera år. För att maximera däckens livslängd är det viktigt med regelbundet däckunderhåll, inklusive rätt lufttryck, rotation och balansering. Med omsorgsfullt underhåll kommer ditt NANKANG SV-55-friktionsdäck att leverera en säker och tillförlitlig körupplevelse under hela sin livslängd. Utforska vårt sortiment av NANKANG-friktionsdäck för att välja högkvalitativa alternativ som håller länge och ger en smidig körning.

Ett slitet friktionsdäck ger sämre grepp

Körning med slitna friktionsdäck är extremt farligt och ökar risken för allvarliga olyckor på vägen. Slitna friktionsdäck har förlorat sitt grepp på vägbanan och kan leda till att du tappar kontrollen över fordonet, speciellt på hala eller våta vägar. Bromssträckan blir längre, vilket minskar din reaktionsförmåga och ökar risken för kollisioner. Dessutom kan slitna friktionsdäck orsaka ojämn slitning och potentiella punkteringar, vilket kan lämna dig fast i en farlig situation långt från hjälp. Säkerhet är alltid högsta prioritet när du är ute och kör. Därför är det av största vikt att regelbundet inspektera och byta ut slitna friktionsdäck för att undvika farliga situationer och säkerställa en trygg körupplevelse.

Förläng livslängden på dina NANKANG SV-55 friktionsdäck

För att öka livslängden på dina nya NANKANG SV-55 friktionsdäck och optimera deras prestanda är det viktigt att ta hand om dem på rätt sätt. Här är några enkla tips för att förlänga livslängden på dina NANKANG SV-55 friktionsdäck regelbundet kontrollera däcktrycket, rotera däcken, köra försiktigt, undvika överbelastning och genomföra regelbundna däckinspektioner. Genom att följa dessa åtgärder kan du inte bara förlänga friktionsdäckens livslängd utan också spara pengar på lång sikt, samtidigt som du säkerställer en trygg och effektiv körupplevelse. Ta hand om dina NANKANG SV-55 friktionsdäck på rätt sätt för att få ut det bästa av deras prestanda och hållbarhet.

Lagade friktionsdäck är aldrig lika säkra som nya friktionsdäck

När du överväger att reparera dina gamla däck kontra att köpa ett nytt NANKANG SV-55 friktionsdäck finns det flera fördelar med det senare alternativet. Genom att investera i nya friktionsdäck från NANKANG SV-55 kan du uppleva ökad säkerhet på vägarna med optimalt grepp och stabilitet. Reparationer kan vara tillfälliga lösningar och kan inte garantera samma pålitliga prestanda som ett helt nytt friktionsdäck. Dessutom har NANKANG SV-55 friktionsdäck oftast längre livslängd och bättre bränsleeffektivitet, vilket kan spara pengar på lång sikt. Dessutom erbjuder nya däck garantier och tillverkarens support, vilket ger extra trygghet. Så investera i ett nytt NANKANG SV-55 friktionsdäck för en smidigare och mer tillförlitlig körupplevelse.

NANKANG SV-55 Friktionsdäck

255/60R17 110H Nankang SV-55 XL Friktion 2019
C C 73snögrepp
Snabb leverans*

1343 kr
Köp nu
NANKANG SV-55 Friktionsdäck

265/70R16 112H Nankang SV-55 Friktion 2023
C C 73snögrepp
Snabb leverans*

1445 kr
Köp nu
NANKANG SV-55 Friktionsdäck

255/45R18 103V Nankang SV-55 XL Friktion 2020
D C 73snögrepp
Snabb leverans*

1624 kr
Köp nu
NANKANG SV-55 Friktionsdäck

255/40R19 100V Nankang SV-55 XL Friktion 2020
C C 73snögrepp
Snabb leverans*

1655 kr
Köp nu
NANKANG SV-55 Friktionsdäck

275/40R20 106W Nankang SV-55 XL Friktion 2020
D C 73snögrepp
Snabb leverans*

1691 kr
Köp nu
NANKANG SV-55 Friktionsdäck

275/45R20 110V Nankang SV-55 XL Friktion 2022
D C 73snögrepp
Snabb leverans*

1877 kr
Köp nu
NANKANG SV-55 Friktionsdäck

315/35R20 110V Nankang SV-55 XL Friktion 2021
C B 74snögrepp
Snabb leverans*

2559 kr
Köp nu

Vilket lufttryck ska jag ha i en uppsättning NANKANG SV-55 friktionsdäck?

Som en allmän riktlinje bör bildäck vanligtvis ha ett lufttryck på omkring 2,5 bar (eller 250 kPa), men detta värde varierar beroende på din bilmodell och däckdimensioner. Dessutom påverkar den planerade lasten också valet av tryck. Det är alltid klokt att följa biltillverkarens riktlinjer, som oftast finns i din bils handbok eller på platser som tanklocket eller B-stolpen. Dessa rekommendationer hjälper till att säkerställa optimala däckprestanda och säkerhet.

Hur länge räcker ett NANKANG SV-55 friktionsdäck?

Generellt kan man säga att ett friktionsdäck håller ca 3500 till 5000 mil. Ett friktionsdäck håller längre än ett dubbdäck. Men det är en rad faktorer som spelar in. Saker som din körstil, hur däcket förvaras när det inte används, din bils hjulinställning, om du kör med rätt däcktryck är alla faktorer som kan påverka hur länge ditt däck är tjänligt.

Bör jag köra ett NANKANG SV-55 friktionsdäck på sommaren?

Ett NANKANG SV-55 friktionsdäck (även kallat M+S, MS eller all-around) är ett så kallat "året runt"-däck som du kan använda även på sommaren. Dock rekommenderar vi inte detta. Gummiblandningen i ett friktionsdäck är optimerad för vinterväglag och kyla. Att använda det på sommaren kan leda till längre bromssträckor, sämre väghållning och bränsleeffektivitet samt ökad slitning. Det är därför bäst att välja sommardäck för bättre prestanda under sommarförhållanden.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox