NANKANG SL-6 FRIKTIONSDÄCK


Lågt däcktryck kan leda till punkteringar

Att köra med för lågt däcktryck kan ha negativa konsekvenser för både fordonsprestanda och säkerhet. Nedsatt manövreringsförmåga, ökat däckslitage, sämre bränsleekonomi, risk för däckexplosioner och längre bromssträcka är några av de problem som kan uppstå. För att undvika dessa konsekvenser är det viktigt att regelbundet kontrollera och bibehålla rätt däcktryck enligt tillverkarens rekommendationer för NANKANG SL-6 friktionsdäck. Med rätt uppumpade däck kan du förbättra både fordonsprestanda och säkerheten för dig och andra på vägarna. Undvik problemen genom att se till att dina däck har rätt lufttryck.

Fälgkantsskydd på friktionsdäcken

Däck med fälgkantsskydd - Extra skydd och hållbarhet för dina hjul! Upptäck däck med fälgkantsskydd, även kända som "rim protection" eller "flange protectors." Dessa friktionsdäck har en extra gummiplastkant längs sidorna som ger ett effektivt skydd för fälgarna mot trottoarkanter och hinder på vägen. När däcket träffar en kant absorberar fälgkantsskyddet stöten och hindrar fälgen från att repas eller bucklas. Resultatet är en förlängd livslängd för både däck och fälgar, samt en extra säkerhetsnivå för ditt fordon. Letar du efter friktionsdäck med fälgkantsskydd? Håll utkik efter betäckningar som mfs, rpf, fp, fr, fsl eller ml. Välj kvalitet för en bekymmersfri körupplevelse!

Passar NANKANG SL-6 friktionsdäck till min bil?

När du köper däck på abswheels.se så kan du söka med hjälp av ditt registreringsnummer. Då får du upp passande alternativ till din bil. Ett annat sätt att ta reda på vilken däck storlek du behöver är att titta på dina befintliga däck. Du ska titta efter en märkning som denna: 205/55 R16. Det första numret (205) indikerar däckets bredd i millimeter. Detta värde visar hur brett däcket är när det är monterat på fälgen. Det efterföljande numret (55) representerar däckets profil, vilket är förhållandet mellan däckets höjd och bredd. Här är höjden 55% av bredden. Bokstaven "R" står för radialdäck, vilket är den vanligaste typen idag. Slutligen, sista siffran (16) är fälgdiametern i tum som passar det aktuella däcket.

Friktionsdäck är miljövänligare

Står du inför valet mellan friktionsdäck och dubbdäck? Här är några starka argument som talar för att friktionsdäck kan vara det överlägsna alternativet. Med friktionsdäck kan du njuta av en tystare och mer bekväm körning, särskilt på torra vägar. Dessa däck erbjuder inte bara komfort, utan deras lägre rullmotstånd kan även öka bränsleeffektiviteten och minska utsläppen, vilket är bra för miljön. Dessutom kan du vara trygg i vetskapen om att friktionsdäck inte skadar vägytan och minskar risken för störande buller och onödiga luftföroreningar. Deras överlägsna prestanda på våta och isiga vägar, tack vare förbättrad vattendränering och grepp, gör dem till ett klokt val för säkerhet och körglädje. Utforska vårt breda sortiment av NANKANG friktionsdäck för att göra ett smart och medvetet däckval.

Kör inte på för gamla friktionsdäck

Gummit som dina däck är tillverkade av är i allra högsta grad en färskvara. Friktionsdäck som sitter monterade på din bil får utstå både UV strålning från solen och temperaturväxlingar, detta påskyndar åldrandet av gummit. De kan alltså vara undermåliga även om de har mycket mönsterdjup kvar och ser helt och rent ut i övrigt. Med gamla däck så löper du större risk för däckexplosioner, punkteringar och vattenplaning, det kan även påverka din bils bränslekonsumtion och så låter de i regel mer än nya däck. Med ett nytt friktionsdäck från NANKANG förebygger du effektivt alla risker förknippade med gamla däck.

NANKANG SL-6 Friktionsdäck

155/80R12C 88/86R Nankang SL-6 Friktion 2021
D C 70snögrepp
Snabb leverans*

665 kr
Köp nu
NANKANG SL-6 Friktionsdäck

185/80R14C 102/100N Nankang SL-6 Frikti
D C 70snögrepp
Snabb leverans*

974 kr
Köp nu
NANKANG SL-6 Friktionsdäck

215/65R15C 104/102T Nankang SL-6 Frikti
C C 70snögrepp
Snabb leverans*

1196 kr
Köp nu
NANKANG SL-6 Friktionsdäck

205/75R16C 110/108R Nankang SL-6 Frikti
C C 70snögrepp
Snabb leverans*

1291 kr
Köp nu

Hur länge räcker ett NANKANG SL-6 friktionsdäck?

Generellt kan man säga att ett friktionsdäck håller ca 3500 till 5000 mil. Ett friktionsdäck håller längre än ett dubbdäck. Men det är en rad faktorer som spelar in. Saker som din körstil, hur däcket förvaras när det inte används, din bils hjulinställning, om du kör med rätt däcktryck är alla faktorer som kan påverka hur länge ditt däck är tjänligt.

Mellan vilka datum får jag köra med friktionsdäck?

Enligt lag måste vinterdäck användas mellan den 1 december och 31 mars, även för utlandsregistrerade fordon. Vinterdäck inkluderar både friktionsdäck och dubbdäck. Det är tillåtet att köra med friktionsdäck även på sommaren, vilket tekniskt sett tillåter användning året runt. Det är dock viktigt att tänka på hur dessa däck presterar bäst under sina specifika förhållanden för att säkerställa en optimal och säker körupplevelse.

Vilket lufttryck ska jag ha i en uppsättning NANKANG SL-6 friktionsdäck?

Som en allmän riktlinje bör bildäck vanligtvis ha ett lufttryck på omkring 2,5 bar (eller 250 kPa), men detta värde varierar beroende på din bilmodell och däckdimensioner. Dessutom påverkar den planerade lasten också valet av tryck. Det är alltid klokt att följa biltillverkarens riktlinjer, som oftast finns i din bils handbok eller på platser som tanklocket eller B-stolpen. Dessa rekommendationer hjälper till att säkerställa optimala däckprestanda och säkerhet.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox