NANKANG ICE-2 FRIKTIONSDÄCK


friktionsdäck är en färskvara

Själva gummit i dina däck är en färskvara som påverkas av både UV-strålning från solen och temperaturväxlingar när de är monterade på din bil. Detta accelererar åldrandet av gummit, vilket kan göra friktionsdäcken undermåliga trots att de har mycket mönsterdjup kvar och ser ut som nya. Gamla däck ökar risken för däckexplosioner, punkteringar och vattenplaning, samtidigt som de kan påverka bränsleekonomin och orsaka mer buller än nya friktionsdäck. Genom att välja nya däck från NANKANG kan du effektivt förebygga alla dessa risker och säkerställa en trygg och smidig körupplevelse. Ta hand om din bil genom att välja NANKANG-däck för bättre säkerhet och prestanda på vägarna.

Kör inte med för lågt däcktryck

Att köra med för lågt däcktryck kan ha flera negativa konsekvenser, vilket påverkar både fordonets prestanda och din säkerhet på vägen. Några av de huvudsakliga konsekvenserna är Nedsatt manövreringsförmåga, ökat däckslitage, sämre bränsle-ekonomi, risk för däckexplosioner och längre bromssträcka. För att undvika dessa konsekvenser är det viktigt att regelbundet kontrollera och bibehålla rätt däcktryck enligt tillverkarens rekommendationer. Rätt uppumpade NANKANG ICE-2 friktionsdäck förbättrar inte bara fordonsprestanda utan bidrar även till en säkrare körupplevelse för dig och andra på vägen.

Minska risken för vattenplaning

När mönsterdjupet minskar på friktionsdäcken, försämras deras förmåga att effektivt kanalisera bort vatten under körning på våta vägar. Detta skapar en farlig vattenfilm mellan däcken och vägytan, vilket ökar risken för vattenplaning. Förlorat grepp kan leda till att däcken tappar kontakten med vägen och därmed förlust av kontroll över fordonet. För att minska risken för vattenplaning är det viktigt att regelbundet inspektera däckens mönsterdjup och byta ut slitna friktionsdäck i tid för att säkerställa optimalt grepp på våta vägar. Ta hand om dina däck för att garantera en säker körupplevelse på våta vägar.

Kan jag ha NANKANG friktionsdäck i bak och andra däck fram?

Undvik att blanda olika fabrikat av friktionsdäck på ditt fordon av flera anledningar - här är varför det är dåligt. Varje däcktillverkare har sina unika design- och materialspecifikationer som påverkar däckens prestanda, grepp och hållbarhet. Genom att blanda olika fabrikat kan du få ojämn slitage och försämrad hantering, vilket negativt påverkar fordonsstabiliteten. Dessutom kan olika fabrikat ha olika egenskaper som påverkar väggreppet på olika vägunderlag och väderförhållanden. För att säkerställa optimal prestanda och säkerhet, rekommenderas det att använda friktionsdäck från samma fabrikat och modell på alla fyra hjulen. Utforska gärna sortiment av högkvalitativa däck från NANKANG för en trygg och smidig körupplevelse. Välj kvalitet - välj däck från samma tillverkare.

Ett nytt NANKANG ICE-2 friktionsdäck är bättre än ett reparerat!

När du väljer mellan att reparera dina gamla däck eller köpa ett nytt NANKANG ICE-2 friktionsdäck, finns det flera fördelar med att välja det senare alternativet. Genom att investera i nya friktionsdäck får du en tryggare körupplevelse med optimalt grepp och stabilitet på vägen. Reparationer kan vara temporära och kan inte garantera samma pålitliga prestanda som helt nya friktionsdäck. Dessutom har NANKANG ICE-2 friktionsdäck vanligtvis längre livslängd och bättre bränsleeffektivitet, vilket sparar pengar på lång sikt. Nya däck levereras också med garantier och tillverkarens support, vilket ger extra trygghet. Satsa på ett nytt NANKANG ICE-2 friktionsdäck för en smidigare och mer pålitlig körupplevelse.

NANKANG ICE-2 Friktionsdäck

225/60R18 104T Nankang ICE-2 XL Friktion 2023
C C 72snögrepp
Snabb leverans*

1323 kr
Köp nu
NANKANG ICE-2 Friktionsdäck

235/60R18 107T Nankang ICE-2 XL Friktion 2021
C C 72snögrepp
Snabb leverans*

1555 kr
Köp nu

Hur många mil kommer jag på ett NANKANG ICE-2 friktionsdäck?

Generellt sett kan man uppskatta att ett friktionsdäck har en livslängd på cirka 3500 till 5000 mil. Det är dock viktigt att notera att ett dubbdäck inte har samma långvarighet som ett friktionsdäck. Det finns flera variabler som påverkar detta, inklusive din körstil, däckets förvaring när det inte används, din bils hjulinställning och att köra med rätt däcktryck. Alla dessa faktorer kan påverka hur länge ditt däck håller.

Vilket däcktryck ska jag ha i mina NANKANG ICE-2 friktionsdäck?

Som en allmän riktlinje bör bildäck vanligtvis ha ett lufttryck på omkring 2,5 bar (eller 250 kPa), men detta värde varierar beroende på din bilmodell och däckdimensioner. Dessutom påverkar den planerade lasten också valet av tryck. Det är alltid klokt att följa biltillverkarens riktlinjer, som oftast finns i din bils handbok eller på platser som tanklocket eller B-stolpen. Dessa rekommendationer hjälper till att säkerställa optimala däckprestanda och säkerhet.

Vilken däcktillverkare står bakom ICE-2?

ICE-2 är en däckmodell från NANKANG.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox