MICHELIN LATITUDE ALPIN 2 FRIKTIONSDÄCK


Hastighetsindex

Ett däcks hastighetsindex är en kod som indikerar den maximala tillåtna hastigheten för ett däck. Det är en bokstavskod som åtföljer däck storleken, t.ex. "205/55 R16 91V", där bokstaven "V" är hastighetsindexet. Varje bokstav motsvarar en specifik hastighet, och de är standardiserade enligt internationella regler. Till exempel representerar "V" en maximal hastighet på 240 km/h. Det är viktigt att välja MICHELIN friktionsdäck med ett hastighetsindex som motsvarar eller överstiger fordonets maximala topphastighet för att säkerställa säkerheten och optimal prestanda under körning.

Kör långt och säkert med nya däck

Livslängden på ett nytt friktionsdäck beror på flera faktorer, inklusive körstil, körförhållanden och däckets kvalitet. Generellt sett har ett högkvalitativt nytt däck en förväntad livslängd på cirka 50 000 till 80 000 kilometer, eller mer. Detta innebär att med normal körning kan ett nytt däck hålla i flera år. För att förlänga däckens livslängd är det viktigt att utföra regelbunden däckunderhåll, inklusive korrekt lufttryck, rotation och balansering. Ett väl omhändertaget MICHELIN LATITUDE ALPIN 2 friktionsdäck kan ge en säker och pålitlig körupplevelse under dess livstid.

Med tiden blir dina friktionsdäck hårdare

Gummit i dina däck är en färskvara som påverkas av UV-strålning från solen och temperaturväxlingar när de sitter monterade på din bil. Åldrandet av gummit påskyndas av dessa faktorer. Därför kan friktionsdäcken vara undermåliga även om de har mycket mönsterdjup kvar och ser ut som nya. Med gamla däck ökar risken för däckexplosioner, punkteringar och vattenplaning, vilket också kan påverka bränslekonsumtionen och leda till mer ljud än nya däck. Genom att välja ett nytt MICHELIN-däck kan du effektivt förebygga alla risker förknippade med gamla däck och säkerställa en trygg och smidig körupplevelse. Sök det bästa friktionsdäcket för din bil från MICHELIN idag.

Rena däck håller längre

Regelbunden rengöring av fälgar är välkänt, men visste du att det nästan är lika viktigt att hålla dina däck rena, särskilt under vinterhalvåret? Det är avgörande att avlägsna asfalt, kemikalier och salt som sprutat upp på dina däck från vägbanan. Speciella medel och borstar finns tillgängliga, men en vanlig diskborste och diskmedel fungerar lika bra. Genom att kombinera detta med korrekt förvaring och försiktig körning kan du verkligen förlänga livslängden på dina MICHELIN-friktionsdäck. Ta hand om dina däck och optimera deras prestanda med enkla underhållsåtgärder. Köp MICHELIN-friktionsdäck för en säker och effektiv körupplevelse.

Blanda inte MICHELIN friktionsdäck med andra fabrikat

Blanda inte olika fabrikat av däck på ditt fordon - här är varför det är dåligt. Varje däcktillverkare har sina egna unika design- och materialspecifikationer som påverkar däckens prestanda, grepp och hållbarhet. Genom att blanda olika fabrikat riskerar du ojämn slitage och försämrad hantering, vilket kan påverka fordonsstabiliteten negativt. Dessutom kan olika fabrikat ha olika egenskaper som påverkar väggreppet på olika vägunderlag och väderförhållanden. För att säkerställa optimal prestanda och säkerhet, rekommenderas det att använda friktionsdäck från samma fabrikat och modell på alla fyra hjulen. Välj kvalitet - välj däck från MICHELIN för bästa resultat på vägarna.

MICHELIN LATITUDE ALPIN 2 Friktionsdäck

235/65R18 110H Michelin LATITUDE ALPIN
C C 72snögrepp
Snabb leverans*

2019 kr
Köp nu
MICHELIN LATITUDE ALPIN 2 Friktionsdäck

255/55R18 109V Michelin LATITUDE ALPIN
D C 69snögrepp
18-20 dagars leverans

2290 kr
Köp nu
MICHELIN LATITUDE ALPIN 2 Friktionsdäck

235/65R17 108H Michelin LATITUDE ALPIN
D C 69snögrepp
18-20 dagars leverans

2357 kr
Köp nu
MICHELIN LATITUDE ALPIN 2 Friktionsdäck

255/65R17 114H Michelin LATITUDE ALPIN
C C 69snögrepp
6-8 dagars leverans

2777 kr
Köp nu
MICHELIN LATITUDE ALPIN 2 Friktionsdäck

255/55R19 111V Michelin LATITUDE ALPIN
D C 72snögrepp
6-8 dagars leverans

3476 kr
Köp nu
MICHELIN LATITUDE ALPIN 2 Friktionsdäck

235/55R19 101H Michelin LATITUDE ALPIN
D C 69snögrepp
20 dagars leverans

2750 kr
Köp nu
MICHELIN LATITUDE ALPIN 2 Friktionsdäck

255/50R19 107V Michelin LATITUDE Alpin
D C 72snögrepp
20 dagars leverans

3133 kr
Köp nu

Hur mycket kostar ett MICHELIN LATITUDE ALPIN 2 friktionsdäck?

Vi tillämpar dynamisk prissättning och övervakar ständigt marknaden för att erbjuda de bästa priserna. Tillsammans med våra omfattande inköp kan vi erbjuda dig som kund det mest förmånliga priset för dina MICHELIN LATITUDE ALPIN 2 friktionsdäck. Genom våra stora inköp ser vi också till att vi alltid har generösa lagerförhållanden, vilket ger korta leveranstider och hög tillgänglighet.

Finns MICHELIN LATITUDE ALPIN 2 på den svenska marknaden?

Hos ABS Wheels finns möjligheten att köpa dina MICHELIN LATITUDE ALPIN 2 friktionsdäck. Vårt breda sortiment av friktionsdäck hålls alltid tillgängligt på lagret och vi erbjuder attraktiva priser samt snabb leverans.

Hur länge håller ett MICHELIN LATITUDE ALPIN 2 friktionsdäck?

I allmänhet kan man säga att ett dubbdäck har en förväntad livslängd på ungefär 3500 till 5000 mil. Det bör noteras att friktionsdäck håller längre än dubbdäck. Flera faktorer spelar in, inklusive ditt körsätt, korrekt förvaring när det inte används, din bils hjulinställning och att upprätthålla rätt däcktryck. Alla dessa aspekter kan påverka hur lång tid ett däck förblir användbart.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox