MICHELIN ALPIN 5 FRIKTIONSDÄCK


Inspektera dina MICHELIN ALPIN 5 friktionsdäck ofta

Däckinspektion är en avgörande del av fordonsunderhållet för att säkerställa din trygghet på vägen. För att optimera prestanda och minska olycksrisken bör du regelbundet inspektera dina MICHELIN ALPIN 5 friktionsdäck. Rekommendationen är att noga kontrollera däcktryck, mönsterdjup och allmänt skick minst en gång i månaden. Välunderhållna MICHELIN ALPIN 5 friktionsdäck ger överlägsen hantering, bränsleeffektivitet och ökad säkerhet under körning. Genom att hålla dina MICHELIN ALPIN 5 friktionsdäck i optimalt skick kan du njuta av en trygg och problemfri körupplevelse på vägarna. Tveka inte att inspektera och vårda dina däck regelbundet för din egen säkerhets skull.

Friktionsdäck med fälgkantsskydd

Däck med fälgkantsskydd - Förstärkt skydd och långvarig prestanda för dina fälgar! Ta reda på fördelarna med friktionsdäck med fälgkantsskydd, även kända som "rim protection" eller "flange protectors." Dessa däck är särskilt designade med en extra gummiplastkant längs sidorna för att ge ett effektivt skydd mot skador från trottoarkanter och hinder på vägen. När däcket möter en kant, absorberar fälgkantsskyddet stöten och skyddar fälgen från repor och bucklor. Detta resulterar i en längre livslängd för både däck och fälgar samtidigt som det ger extra trygghet under körning. Om du är på jakt efter friktionsdäck med fälgkantsskydd, håll utkik efter beteckningar som mfs, rpf, fp, fr, fsl eller ml.

Håll koll på däckets hastighetsindex

Däcks hastighetsindex - Hur påverkar det din säkerhet och körprestanda? När du köper däck är det viktigt att förstå hastighetsindexkoden som åtföljer däck storleken, till exempel "205/50 R17 91V", där "V" är hastighetsindexet. Varje bokstav i koden motsvarar en specifik hastighet enligt internationella standarder. Till exempel indikerar "V" att friktionsdäcket har en maximal hastighet på 240 km/h. För att säkerställa din säkerhet och uppnå optimal prestanda är det avgörande att välja MICHELIN däck med ett hastighetsindex som motsvarar eller överstiger din fordonets maximala topphastighet. Utforska vårt breda sortiment av MICHELIN-friktionsdäck och välj rätt hastighetsindex för en trygg och behaglig körupplevelse på vägarna.

Det är farligt att ha för lågt däcktryck

Att köra med för lågt däcktryck kan ha negativa konsekvenser för både fordonsprestanda och säkerhet. Nedsatt manövreringsförmåga, ökat däckslitage, sämre bränsleekonomi, risk för däckexplosioner och längre bromssträcka är några av de problem som kan uppstå. För att undvika dessa konsekvenser är det viktigt att regelbundet kontrollera och bibehålla rätt däcktryck enligt tillverkarens rekommendationer för MICHELIN ALPIN 5 friktionsdäck. Med rätt uppumpade däck kan du förbättra både fordonsprestanda och säkerheten för dig och andra på vägarna. Undvik problemen genom att se till att dina däck har rätt lufttryck.

Håll dina MICHELIN ALPIN 5 friktionsdäck fria från smuts

Söker du efter ett sätt att förlänga livslängden på dina däck? Visste du att det är nästan lika viktigt att hålla dina däck rena som att tvätta fälgarna regelbundet? Detta är särskilt viktigt under vinterhalvåret då asfalt, kemikalier och salt stänker upp på dina däck från vägbanan. Genom att regelbundet rengöra dina MICHELIN-friktionsdäck med antingen speciella medel och borstar eller en vanlig diskborste och diskmedel, kan du förlänga deras livslängd och optimera deras prestanda. Kombinera detta med rätt förvaring och försiktig körning för att säkerställa en trygg och smidig körupplevelse. Välj MICHELIN-friktionsdäck för kvalitet och pålitlighet på vägarna.

MICHELIN ALPIN 5 Friktionsdäck

215/65R17 103H Michelin ALPIN 5 XL Frik
D B 70snögrepp
Snabb leverans*

2294 kr
Köp nu
MICHELIN ALPIN 5 Friktionsdäck

205/60R16 92H Michelin ALPIN 5 AO Friktion
D B 68snögrepp
20 dagars leverans

1659 kr
Köp nu
MICHELIN ALPIN 5 Friktionsdäck

225/45R17 91V Michelin ALPIN 5 ZP Friktion
E B 68snögrepp
20 dagars leverans

2133 kr
Köp nu
MICHELIN ALPIN 5 Friktionsdäck

225/55R17 97H Michelin ALPIN 5 * MO Fri
C B 68snögrepp
20 dagars leverans

2213 kr
Köp nu
MICHELIN ALPIN 5 Friktionsdäck

215/55R17 94V Michelin ALPIN 5 AO Friktion
D B 71snögrepp
20 dagars leverans

2335 kr
Köp nu
MICHELIN ALPIN 5 Friktionsdäck

225/55R17 97H Michelin ALPIN 5 * MOE ZP
D B 68snögrepp
Snabb leverans*

2403 kr
Köp nu
MICHELIN ALPIN 5 Friktionsdäck

215/55R17 94H Michelin ALPIN 5 SELFSEAL
D B 71snögrepp
20 dagars leverans

2576 kr
Köp nu
MICHELIN ALPIN 5 Friktionsdäck

215/55R17 94H Michelin ALPIN 5 SF Friktion
D B 71snögrepp
10-12 dagars leverans

3203 kr
Köp nu

Vilket lufttryck ska jag ha i en uppsättning MICHELIN ALPIN 5 friktionsdäck?

Vanligtvis bör bilens däck ha ett lufttryck på ungefär 2,5 bar (eller 250 kPa). Detta värde varierar dock beroende på bilmodell och däckdimensioner. Dessutom påverkas valet av tryck av den förväntade belastningen. För att säkerställa bästa resultat är det klokt att alltid följa tillverkarens rekommendationer. Dessa brukar finnas i bilens handbok eller på ställen som tanklocket eller B-stolpen. Att respektera dessa anvisningar är viktigt för att optimera däckens prestanda och säkerhet under körning.

När får jag köra med dubbade friktionsdäck?

Enligt gällande lagstiftning måste vinterdäck användas från den 1 december till den 31 mars, vilket inkluderar utlandsregistrerade fordon. Vinterdäck kan vara både friktionsdäck och dubbdäck. Det är dock inte förbjudet att använda friktionsdäck under sommaren, vilket i praktiken betyder att de kan användas året runt. Det är dock viktigt att vara medveten om att dessa däck har olika egenskaper som är anpassade för specifika väder- och vägförhållanden. För att säkerställa bästa möjliga prestanda och säkerhet är det klokt att välja rätt typ av däck för rätt tid på året.

Hur mycket kostar ett MICHELIN ALPIN 5 friktionsdäck?

Vi använder oss av dynamisk prissättning, vilket innebär en kontinuerlig marknadsöversikt för att säkra de mest förmånliga priserna. Detta, tillsammans med våra omfattande inköp, ger dig som kund det mest fördelaktiga priset för dina MICHELIN ALPIN 5 friktionsdäck. Våra storskaliga inköp säkerställer även att vi alltid har riklig tillgång i lager, vilket resulterar i korta leveranstider och optimal tillgänglighet.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox