MICHELIN AGILIS SNOW ICE 51 FRIKTIONSDÄCK


Lågt däcktryck kan leda till punkteringar

Att köra med för lågt däcktryck kan få allvarliga konsekvenser för både fordonsprestanda och trafiksäkerhet. Nedsatt manövreringsförmåga, ökat däckslitage, sämre bränsleekonomi, risk för däckexplosioner och längre bromssträcka är några av de negativa effekterna. För att undvika dessa problem är det viktigt att regelbundet kontrollera och bibehålla rätt däcktryck enligt tillverkarens rekommendationer för MICHELIN AGILIS SNOW ICE 51 friktionsdäck. Genom att se till att däcken är korrekt uppumpade kan du inte bara förbättra fordonsprestandan utan också öka trafiksäkerheten för dig och andra på vägarna. Så se till att dina däck har rätt lufttryck för en trygg och smidig körupplevelse.

Minimera risken för vattenplaning

När mönsterdjupet minskar, minskar också friktionsdäckens förmåga att kanalisera bort vatten under körning på våta vägar. Detta resulterar i att vatten inte kan avledas effektivt, vilket skapar en vattenfilm mellan däcken och vägytan. Förlorat grepp ökar risken för att däcken tappar kontakten med vägen, vilket kan leda till förlust av kontroll över fordonet. För att minska risken för vattenplaning är det viktigt att regelbundet inspektera friktionsdäckens mönsterdjup och byta ut slitna däck i tid för att säkerställa optimalt väggrepp på våta vägar.

Blanda inte MICHELIN friktionsdäck med andra fabrikat

Blanda inte olika fabrikat av däck på ditt fordon - här är varför det är dåligt. Varje däcktillverkare har sina egna unika design- och materialspecifikationer som påverkar däckens prestanda, grepp och hållbarhet. Genom att blanda olika fabrikat riskerar du ojämn slitage och försämrad hantering, vilket kan påverka fordonsstabiliteten negativt. Dessutom kan olika fabrikat ha olika egenskaper som påverkar väggreppet på olika vägunderlag och väderförhållanden. För att säkerställa optimal prestanda och säkerhet, rekommenderas det att använda friktionsdäck från samma fabrikat och modell på alla fyra hjulen. Välj kvalitet - välj däck från MICHELIN för bästa resultat på vägarna.

Tvätta dina MICHELIN AGILIS SNOW ICE 51 friktionsdäck regelbundet

Att man ska tvätta fälgarna regelbundet känner nog alla till men visste du att nästan är lika viktigt att hålla dina däck rena? Detta är framförallt under vinter halvåret. Det viktiga är att får bort asfalt, kemikalier och salt som stänkt upp på dina friktionsdäck från vägbanan. Det finns speciella medel och borstar att köpa för ändamålet men det gå precis lika bra med en vanlig diskborste och diskmedel. Detta, kombinerat med korrekt förvaring och lugn körning kan verkligen förlänga livet på dina MICHELIN friktionsdäck.

Du kan köra länge på nya däck

Maximera livslängden på ditt nya friktionsdäck - Lär dig mer om påverkande faktorer: Livslängden för ett nytt däck påverkas av flera faktorer, inklusive körstil, körförhållanden och däckets kvalitet. Ett högkvalitativt däck av bra märke kan förväntas hålla i cirka 50 000 till 80 000 kilometer eller ännu längre, vilket ger flera års användning vid normal körning. För att förlänga däckens livslängd är det viktigt att regelbundet utföra däckunderhåll, inklusive att hålla rätt lufttryck, rotera och balansera dem. Våra MICHELIN AGILIS SNOW ICE 51-friktionsdäck är av högsta kvalitet och garanterar en säker och pålitlig körupplevelse under hela deras livslängd. Upptäck vårt breda sortiment av MICHELIN-friktionsdäck för att välja de som ger dig smidig körning och långvarig prestanda.

MICHELIN AGILIS SNOW ICE 51 Friktionsdäck

205/65 TR15 TL 102T MI AGILIS 51 SNOW-ICE
D A 71snögrepp
9 arbetsdagars leverans.

1965 kr
Köp nu
MICHELIN AGILIS SNOW ICE 51 Friktionsdäck

215/65R15C 104T Michelin AGILIS 51 SNOW
D A 71snögrepp
6-8 dagars leverans

2193 kr
Köp nu
MICHELIN AGILIS SNOW ICE 51 Friktionsdäck

215/60R16C 103T Michelin AGILIS 51 SNOW
D A 71snögrepp
10-12 dagars leverans

3177 kr
Köp nu

Finns MICHELIN AGILIS SNOW ICE 51 på den svenska marknaden?

ABS Wheels saluför MICHELIN AGILIS SNOW ICE 51 friktionsdäck. Vi har alltid lågt pris och ett stort sortiment av friktionsdäck på lager. Tack vare detta har vi snabb leverans till hela Sverige.

När får jag köra med friktionsdäck?

Enligt gällande lagstiftning måste vinterdäck användas från den 1 december till den 31 mars, vilket inkluderar utlandsregistrerade fordon. Vinterdäck kan vara både friktionsdäck och dubbdäck. Det är dock inte förbjudet att använda friktionsdäck under sommaren, vilket i praktiken betyder att de kan användas året runt. Det är dock viktigt att vara medveten om att dessa däck har olika egenskaper som är anpassade för specifika väder- och vägförhållanden. För att säkerställa bästa möjliga prestanda och säkerhet är det klokt att välja rätt typ av däck för rätt tid på året.

Vilket lufttryck bör jag ha i mina MICHELIN AGILIS SNOW ICE 51 friktionsdäck?

Generellt sett bör bilens däck ha ett lufttryck på cirka 2,5 bar (eller 250 kPa), men detta värde kan variera beroende på bilmodell och däckdimensioner. Dessutom påverkar den förväntade lasten valet av tryck. Det är alltid rekommenderat att följa tillverkarens riktlinjer, vanligtvis hittar du dessa i bilens handbok eller på platser som tanklocket eller B-stolpen. Dessa anvisningar är avgörande för att säkerställa optimala däckprestanda och säkerhet under din körning.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox