LAUFENN I FIT IZ LW51 FRIKTIONSDÄCK


Kör inte på slitna friktionsdäck

Körning med slitna friktionsdäck är extremt farligt och ökar risken för allvarliga olyckor på vägen. Slitna friktionsdäck har förlorat sitt grepp på vägbanan och kan leda till att du tappar kontrollen över fordonet, speciellt på hala eller våta vägar. Bromssträckan blir längre, vilket minskar din reaktionsförmåga och ökar risken för kollisioner. Dessutom kan slitna friktionsdäck orsaka ojämn slitning och potentiella punkteringar, vilket kan lämna dig fast i en farlig situation långt från hjälp. Säkerhet är alltid högsta prioritet när du är ute och kör. Därför är det av största vikt att regelbundet inspektera och byta ut slitna friktionsdäck för att undvika farliga situationer och säkerställa en trygg körupplevelse.

Vad avgör om LAUFENN I FIT IZ LW51 friktionsdäck passar på mina fälgar?

När du köper däck på abswheels.se så kan du söka med hjälp av ditt registreringsnummer. Då får du upp passande alternativ till din bil. Ett annat sätt att ta reda på vilken däck storlek du behöver är att titta på dina befintliga däck. Du ska titta efter en märkning som denna: 205/55 R16. Det första numret (205) indikerar däckets bredd i millimeter. Detta värde visar hur brett däcket är när det är monterat på fälgen. Det efterföljande numret (55) representerar däckets profil, vilket är förhållandet mellan däckets höjd och bredd. Här är höjden 55% av bredden. Bokstaven "R" står för radialdäck, vilket är den vanligaste typen idag. Slutligen, sista siffran (16) är fälgdiametern i tum som passar det aktuella däcket.

Förvara dina LAUFENN I FIT IZ LW51 friktionsdäck på rätt sätt

Förvara dina LAUFENN I FIT IZ LW51 friktionsdäck på bästa sätt - Förläng deras livslängd: Korrekt förvaring är nyckeln till att förlänga däckens livslängd och bevara deras prestanda. Börja med noggrann rengöring för att avlägsna smuts och vägrester från däcken. Placera dem sedan på en torr och sval plats, borta från direkt solljus och värmekällor. Undvik att stapla däcken för att undvika onödig deformering och tryck. Förvara dem istället stående eller hängande för att bevara deras form. Använd däckförvaringspåsar för att skydda dem från damm och fukt. Genom att ge dina friktionsdäck rätt förvaring kan du vara säker på att de kommer vara i toppskick när nästa säsong kommer. Upptäck våra praktiska däckförvaringslösningar för att skydda dina friktionsdäck året runt.

Det finns friktionsdäck med fälgkantsskydd

Däck med fälgkantsskydd, även kallade "rim protection" eller "flange protectors," är däck som är speciellt utformade med en extra gummiplastkant längs däckets sida. Syftet med fälgkantsskyddet är att skydda fälgen mot skador vid kontakt med trottoarkanter eller andra hinder på vägen. Om däcket träffar en kant, absorberar fälgkantsskyddet stöten och förhindrar att fälgen blir repad eller bucklad. Detta bidrar till att förlänga både friktionsdäckens och fälgens livslängd samtidigt som det ger en extra skyddsbarriär för fordonets hjul under körning. Om du letar efter friktionsdäck med fälgkantsskydd så ska du hålla utkick efter följande betäckningar: mfs, rpf, fp, fr, fsl eller ml.

Kör långt och säkert med nya däck

Livslängden på ett nytt friktionsdäck beror på flera faktorer, inklusive körstil, körförhållanden och däckets kvalitet. Generellt sett har ett högkvalitativt nytt däck en förväntad livslängd på cirka 50 000 till 80 000 kilometer, eller mer. Detta innebär att med normal körning kan ett nytt däck hålla i flera år. För att förlänga däckens livslängd är det viktigt att utföra regelbunden däckunderhåll, inklusive korrekt lufttryck, rotation och balansering. Ett väl omhändertaget LAUFENN I FIT IZ LW51 friktionsdäck kan ge en säker och pålitlig körupplevelse under dess livstid.

LAUFENN I FIT IZ LW51 Friktionsdäck

225/60R17 99T Laufenn I Fit IZ LW51 Friktion
E F 72
Omgående leverans
Endast 2 går att beställa

843 kr
Köp nu
ABS Däck i lager
LAUFENN I FIT IZ LW51 Friktionsdäck

185/70R14 88T Laufenn I Fit IZ LW51 Fri
D E 71snögrepp
Snabb leverans*

653 kr
Köp nu
LAUFENN I FIT IZ LW51 Friktionsdäck

185/65R15 88T Laufenn I Fit IZ LW51 Fri
E F 71snögrepp
Snabb leverans*

629 kr
Köp nu
LAUFENN I FIT IZ LW51 Friktionsdäck

205/65R15 94T Laufenn I Fit IZ LW51 Fri
D E 72snögrepp
Snabb leverans*

691 kr
Köp nu
LAUFENN I FIT IZ LW51 Friktionsdäck

215/55R17 94T Laufenn I Fit IZ LW51 Fri
D E 72snögrepp
Snabb leverans*

829 kr
Köp nu

Hur länge håller ett LAUFENN I FIT IZ LW51 friktionsdäck?

I allmänhet kan man säga att ett dubbdäck har en förväntad livslängd på ungefär 3500 till 5000 mil. Det bör noteras att friktionsdäck håller längre än dubbdäck. Flera faktorer spelar in, inklusive ditt körsätt, korrekt förvaring när det inte används, din bils hjulinställning och att upprätthålla rätt däcktryck. Alla dessa aspekter kan påverka hur lång tid ett däck förblir användbart.

När får jag montera mina friktionsdäck?

Enligt lagstiftningen är vinterdäck obligatoriska mellan den 1 december och 31 mars, även för utlandsregistrerade fordon. Begreppet vinterdäck innefattar både friktionsdäck och dubbdäck. Det är dock inte förbjudet att använda friktionsdäck även på sommaren, vilket formellt innebär att de kan användas året runt. Dock är det viktigt att notera att dessa däck har olika egenskaper som är optimerade för specifika väder- och vägförhållanden. För att uppnå bästa möjliga prestanda och säkerhet är det rekommenderat att välja däcktyp enligt årstid och körbehov.

Kan jag köra ett LAUFENN I FIT IZ LW51 friktionsdäck på sommaren?

Ett LAUFENN I FIT IZ LW51 friktionsdäck (även kallan m+s, ms eller all-around) är ett så kallat "året runt" däck. Det betyder att du kan köra med det även på sommaren. Men detta är inget vi rekommenderar. Gummiblandningen i ett friktionsdäck är främst tänkt för vinterväglag när vägbanan är kall. När du använder det på sommaren så riskerar du att få längre bromssträcka, sämre väghållning, sämre bränsleekonomi och så kommer däcket att slitas fortare.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox