KLEBER QUADRAX2 FRIKTIONSDÄCK


Öka livslängden på dina KLEBER QUADRAX2 friktionsdäck

För att öka livslängden på dina nya KLEBER QUADRAX2 friktionsdäck och få ut bästa möjliga prestanda är det viktigt att korrekt ta hand om dem. Här är några enkla tips för att förlänga livslängden på dina KLEBER QUADRAX2 friktionsdäck regelbunden kontroll av däcktrycket, köra försiktigt, rotation av däcken, undvika överbelastning och genomföra regelbundna däckundersökningar. Genom att följa dessa tips kan du inte bara förlänga friktionsdäckens livslängd, utan även spara pengar på sikt och garantera en säker och effektiv körupplevelse. Ta hand om dina KLEBER QUADRAX2 friktionsdäck på rätt sätt för att optimera deras prestanda och hållbarhet.

Kör långt och säkert med nya däck

Det är flera faktorer som påverkar friktionsdäckets livslängd, inklusive däckets kvalitet, körförhållanden och körstil. Generellt sett kan ett högkvalitativt nytt däck förväntas hålla i cirka 50 000 till 80 000 kilometer eller mer. Det betyder att med normal körning kan du använda ett nytt friktionsdäck i flera år. För att förlänga däckens livslängd är det viktigt att regelbundet utföra däckunderhåll, inklusive att hålla rätt lufttryck, rotera och balansera dem. Med omsorg om ditt KLEBER QUADRAX2-däck kommer du att uppleva säkerhet och tillförlitlighet under hela dess livslängd. Upptäck vårt sortiment av KLEBER-friktionsdäck för att välja högkvalitativa alternativ som ger en smidig körupplevelse och långvarig prestanda.

Friktionsdäck med fälgkantsskydd

Däck med fälgkantsskydd - För extra skydd och hållbarhet på vägarna! Däck med fälgkantsskydd, även kallade "rim protection" eller "flange protectors," är utformade med en extra gummiplastkant längs däckets sida. Denna smarta funktion syftar till att skydda fälgen från skador vid kontakt med trottoarkanter eller hinder på vägen. Fälgkantsskyddet absorberar stötar och förhindrar repor eller bucklor på fälgen, vilket förlänger både friktionsdäckens och fälgens livslängd. Säkerhet och långvarighet blir ett extra plus för dina hjul under körning. Letar du efter friktionsdäck med fälgkantsskydd? Håll utkik efter betäckningar som mfs, rpf, fp, fr, fsl eller ml. Upptäck sortimentet från KLEBER för ett tryggare och mer hållbart köräventyr!

Så ser du friktionsdäckets hastighetsindex

Ett däcks hastighetsindex är en kod som indikerar den maximala tillåtna hastigheten för ett däck. Det är en bokstavskod som åtföljer däck storleken, t.ex. "205/55 R16 91V", där bokstaven "V" är hastighetsindexet. Varje bokstav motsvarar en specifik hastighet, och de är standardiserade enligt internationella regler. Till exempel representerar "V" en maximal hastighet på 240 km/h. Det är viktigt att välja KLEBER friktionsdäck med ett hastighetsindex som motsvarar eller överstiger fordonets maximala topphastighet för att säkerställa säkerheten och optimal prestanda under körning.

Med tiden blir dina friktionsdäck hårdare

Gummit som dina däck är tillverkade av är i allra högsta grad en färskvara. Friktionsdäck som sitter monterade på din bil får utstå både UV strålning från solen och temperaturväxlingar, detta påskyndar åldrandet av gummit. De kan alltså vara undermåliga även om de har mycket mönsterdjup kvar och ser helt och rent ut i övrigt. Med gamla däck så löper du större risk för däckexplosioner, punkteringar och vattenplaning, det kan även påverka din bils bränslekonsumtion och så låter de i regel mer än nya däck. Med ett nytt friktionsdäck från KLEBER förebygger du effektivt alla risker förknippade med gamla däck.

KLEBER QUADRAX2 Friktionsdäck

155/70 TR13 TL 75T KLEB QUADRAXER 2
D C 69snögrepp
8 arbetsdagars leverans.

818 kr
Köp nu
KLEBER QUADRAX2 Friktionsdäck

155/65 TR14 TL 75T KLEB QUADRAXER 2
D C 69snögrepp
8 arbetsdagars leverans.

863 kr
Köp nu
KLEBER QUADRAX2 Friktionsdäck

145/70 TR13 TL 71T KLEB QUADRAXER 2
D C 69snögrepp
8 arbetsdagars leverans.

841 kr
Köp nu
KLEBER QUADRAX2 Friktionsdäck

175/65 TR14 TL 82T KLEB QUADRAXER 2
D C 69snögrepp
8 arbetsdagars leverans.

901 kr
Köp nu
KLEBER QUADRAX2 Friktionsdäck

165/65 TR14 TL 79T KLEB QUADRAXER 2
D C 69snögrepp
8 arbetsdagars leverans.

901 kr
Köp nu
KLEBER QUADRAX2 Friktionsdäck

155/65 TR13 TL 73T KLEB QUADRAXER 2
D C 69snögrepp
8 arbetsdagars leverans.

874 kr
Köp nu
KLEBER QUADRAX2 Friktionsdäck

165/70 TR14 TL 81T KLEB QUADRAXER 2
D C 69snögrepp
8 arbetsdagars leverans.

929 kr
Köp nu

Vilket ringtryck ska jag ha i ett par KLEBER QUADRAX2 friktionsdäck?

Vanligtvis bör bilens däck ha ett lufttryck på ungefär 2,5 bar (eller 250 kPa). Detta värde varierar dock beroende på bilmodell och däckdimensioner. Dessutom påverkas valet av tryck av den förväntade belastningen. För att säkerställa bästa resultat är det klokt att alltid följa tillverkarens rekommendationer. Dessa brukar finnas i bilens handbok eller på ställen som tanklocket eller B-stolpen. Att respektera dessa anvisningar är viktigt för att optimera däckens prestanda och säkerhet under körning.

Vilken tillverkare gör QUADRAX2?

QUADRAX2 friktionsdäck tillverkas av KLEBER.

Hur länge håller ett KLEBER QUADRAX2 friktionsdäck?

Generellt kan man säga att ett friktionsdäck håller ca 3500 till 5000 mil. Ett friktionsdäck håller längre än ett dubbdäck. Men det är en rad faktorer som spelar in. Saker som din körstil, hur däcket förvaras när det inte används, din bils hjulinställning, om du kör med rätt däcktryck är alla faktorer som kan påverka hur länge ditt däck är tjänligt.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox