KLEBER KRISALP HP3 FRIKTIONSDÄCK


Vidta åtgärder och minska risken för vattenplaning

När mönsterdjupet minskar, påverkas friktionsdäckens förmåga att effektivt kanalisera bort vatten under körning på våta vägar. Detta resulterar i att vatten inte kan avledas ordentligt och skapar en farlig vattenfilm mellan däcken och vägytan. Förlorat grepp ökar risken för att däcken tappar kontakten med vägen, vilket kan leda till förlust av kontroll över fordonet. För att minska risken för vattenplaning är det viktigt att regelbundet inspektera däckens mönsterdjup och i tid byta ut slitna däck för att säkerställa optimalt grepp på våta vägar. Ta hand om dina friktionsdäck för en säkrare körupplevelse på våta vägar.

Valet mellan dubb och friktion

Funderar du på att välja mellan friktionsdäck och dubbdäck? Här är några skäl till varför friktionsdäck kan vara ett bättre val. Friktionsdäck erbjuder tystare och bekvämare körupplevelse, särskilt på torra vägar. De har lägre rullmotstånd, vilket kan förbättra bränsleeffektiviteten och minska utsläpp. Dessutom skadar de inte vägytan och minskar risken för buller och luftföroreningar. Friktionsdäck ger också bättre prestanda på våta och isiga vägar tack vare sin överlägsna vattendränering och grepp. Med en balans mellan säkerhet, komfort och miljöhänsyn kan du överväga vårt sortiment av KLEBER friktionsdäck för en smartare däckval för din bil.

Du kan köra länge på nya däck

Livslängden på ett nytt friktionsdäck beror på flera faktorer, inklusive körstil, körförhållanden och däckets kvalitet. Generellt sett har ett högkvalitativt nytt däck en förväntad livslängd på cirka 50 000 till 80 000 kilometer, eller mer. Detta innebär att med normal körning kan ett nytt däck hålla i flera år. För att förlänga däckens livslängd är det viktigt att utföra regelbunden däckunderhåll, inklusive korrekt lufttryck, rotation och balansering. Ett väl omhändertaget KLEBER KRISALP HP3 friktionsdäck kan ge en säker och pålitlig körupplevelse under dess livstid.

Förvara dina KLEBER KRISALP HP3 friktionsdäck på rätt sätt

Förvara dina KLEBER KRISALP HP3 friktionsdäck på bästa sätt - Förläng deras livslängd: Korrekt förvaring är nyckeln till att förlänga däckens livslängd och bevara deras prestanda. Börja med noggrann rengöring för att avlägsna smuts och vägrester från däcken. Placera dem sedan på en torr och sval plats, borta från direkt solljus och värmekällor. Undvik att stapla däcken för att undvika onödig deformering och tryck. Förvara dem istället stående eller hängande för att bevara deras form. Använd däckförvaringspåsar för att skydda dem från damm och fukt. Genom att ge dina friktionsdäck rätt förvaring kan du vara säker på att de kommer vara i toppskick när nästa säsong kommer. Upptäck våra praktiska däckförvaringslösningar för att skydda dina friktionsdäck året runt.

Vad avgör om KLEBER KRISALP HP3 friktionsdäck passar på mina fälgar?

När du köper däck på abswheels.se kan du enkelt söka med hjälp av ditt registreringsnummer för att hitta passande alternativ till din bil. Ett annat sätt att ta reda på vilken däck storlek du behöver är att titta på dina befintliga däck. Du ska leta efter en märkning som denna: 225/50 R17. Det första numret (225) anger däckets bredd i millimeter, vilket visar hur brett däcket är när det är monterat på fälgen. Det efterföljande numret (50) representerar däckets profil, det vill säga förhållandet mellan däckets höjd och bredd. Här är höjden 50% av bredden. Bokstaven "R" står för radialdäck, vilket är den vanligaste typen idag. Slutligen, den sista siffran (17) är fälgdiametern i tum som passar det aktuella däcket. Välj rätt däck storlek enkelt och bekvämt på abswheels.se för din bil.

KLEBER KRISALP HP3 Friktionsdäck

KLEBER 185/65R14 86T KRISALP HP3
D C 69snögrepp
20 dagars leverans

969 kr
Köp nu
KLEBER KRISALP HP3 Friktionsdäck

KLEBER 165/60R15 77T KRISALP HP3
D B 68
20 dagars leverans

1051 kr
Köp nu
KLEBER KRISALP HP3 Friktionsdäck

KLEBER 215/65R16 102H KRISALP HP3 XL
C B 71
20 dagars leverans

1421 kr
Köp nu
KLEBER KRISALP HP3 Friktionsdäck

KLEBER 195/50R16 88H KRISALP HP3 XL
D B 69snögrepp
20 dagars leverans

1429 kr
Köp nu

Vad kostar ett KLEBER KRISALP HP3 friktionsdäck?

Vi tillämpar dynamisk prissättning, vilket innebär att vi kontinuerligt övervakar marknaden för att erbjuda de bästa priserna. Tillsammans med våra omfattande inköp kan vi erbjuda dig som kund det mest förmånliga priset för dina KLEBER KRISALP HP3 friktionsdäck. Genom våra stora inköp säkerställer vi också att vi alltid har generösa lagerförhållanden, vilket resulterar i korta leveranstider och hög tillgänglighet.

Vilket däcktryck ska jag ha i mina KLEBER KRISALP HP3 friktionsdäck?

Generellt sett bör bilens däck ha ett lufttryck på cirka 2,5 bar (eller 250 kPa), men detta värde kan variera beroende på bilmodell och däckdimensioner. Dessutom påverkar den förväntade lasten valet av tryck. Det är alltid rekommenderat att följa tillverkarens riktlinjer, vanligtvis hittar du dessa i bilens handbok eller på platser som tanklocket eller B-stolpen. Dessa anvisningar är avgörande för att säkerställa optimala däckprestanda och säkerhet under din körning.

Var kan jag köpa KLEBER KRISALP HP3 friktionsdäck?

Du kan köpa dina KLEBER KRISALP HP3 friktionsdäck här hos oss på ABS Wheels. Vi har alltid ett stort sortiment av friktionsdäck på lager. Alltid med låga priser och snabba leveranser.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox