NANKANG SW-9 DUBBDÄCK


Dubbdäck är däck med dubbar

När det kommer till vinterdäck är valet mellan dubbdäck och friktionsdäck avgörande. Här är varför många föredrar dubbdäck. Dubbdäck erbjuder enastående grepp på isiga och snöiga vägar, vilket maximerar säkerheten under vinterkörning. Deras unika dubbmönster ger överlägsen väggrepp och bromsning även under krävande förhållanden. Med dubbdäck från NANKANG på din bil kan du känna dig trygg och säker på vägarna under vintern. Utforska vårt sortiment av NANKANG dubbdäck för att förbereda dig för en pålitlig och säker körupplevelse när kylan och halkan kommer.

Hastighetsindex

Däcks hastighetsindex - Vad betyder det för din körning? När du köper däck är det viktigt att förstå hastighetsindexkoden som följer däck storleken, till exempel "195/55 R16 91V", där "V" är hastighetsindexet. Varje bokstav i koden motsvarar en specifik hastighet enligt internationella standarder. Till exempel innebär "V" att däcket har en maximal hastighet på 240 km/h. Att välja NANKANG-dubbdäck med rätt hastighetsindex som matchar eller överstiger din fordonets topphastighet är av yttersta vikt för din säkerhet och för att uppnå optimal prestanda. Upptäck vårt breda sortiment av NANKANG-dubbdäck och välj rätt hastighetsindex för en trygg och bekväm körupplevelse på vägarna.

Hur vet jag om NANKANG SW-9 dubbdäck passar på min bil?

När du köper däck på abswheels.se så kan du söka med hjälp av ditt registreringsnummer. Då får du upp passande alternativ till din bil. Ett annat sätt att ta reda på vilken däck storlek du behöver är att titta på dina befintliga däck. Du ska titta efter en märkning som denna: 205/55 R16. Det första numret (205) indikerar däckets bredd i millimeter. Detta värde visar hur brett däcket är när det är monterat på fälgen. Det efterföljande numret (55) representerar däckets profil, vilket är förhållandet mellan däckets höjd och bredd. Här är höjden 55% av bredden. Bokstaven "R" står för radialdäck, vilket är den vanligaste typen idag. Slutligen, sista siffran (16) är fälgdiametern i tum som passar det aktuella däcket.

Det finns dubbdäck med fälgkantsskydd

Däck med fälgkantsskydd - Öka hållbarheten och skydda dina fälgar! Upptäck fördelarna med däck med fälgkantsskydd, även kända som "rim protection" eller "flange protectors." Dessa däck är speciellt utformade med en extra gummiplastkant längs sidorna för att ge ett effektivt skydd mot skador från trottoarkanter och hinder på vägen. När däcket träffar en kant, absorberar fälgkantsskyddet stöten och förhindrar att fälgen blir repad eller bucklad. Detta resulterar i en förlängd livslängd för både dubbdäck och fälgar samtidigt som det ger extra säkerhet under körning. Om du söker dubbdäck med fälgkantsskydd, håll utkik efter betäckningar som mfs, rpf, fp, fr, fsl eller ml. Utforska sortimentet från NANKANG för att välja kvalitetsdäck som håller länge och skyddar dina fälgar på bästa sätt!

Kör inte med för lågt däcktryck

Att köra med för lågt däcktryck kan få allvarliga konsekvenser för både fordonsprestanda och trafiksäkerheten. Nedsatt manövreringsförmåga, ökat däckslitage, sämre bränsleekonomi, risk för däckexplosioner och längre bromssträcka är några av de negativa effekterna. För att undvika dessa problem är det viktigt att regelbundet kontrollera och bibehålla rätt däcktryck enligt tillverkarens rekommendationer för NANKANG SW-9 dubbdäck. Genom att se till att däcken är korrekt uppumpade kan du inte bara förbättra fordonsprestandan utan också öka trafiksäkerheten för dig själv och andra trafikanter på vägarna. Så se till att dina däck har rätt lufttryck för en trygg och smidig körupplevelse.

NANKANG SW-9 Dubbdäck

245/50R18 104T Nankang SW-9 XL Dubbat 2022
Snabb leverans*

1754 kr
Köp nu
NANKANG SW-9 Dubbdäck

255/50R19 107T Nankang SW-9 XL Dubbat 2022
Snabb leverans*

1970 kr
Köp nu

Hur långt kan jag köra på ett NANKANG SW-9 dubbdäck?

I allmänhet kan man säga att ett dubbdäck har en förväntad livslängd på ungefär 3500 till 4000 mil. Det bör dock noteras att ett dubbdäck inte håller lika länge som ett friktionsdäck. Flera faktorer spelar in, inklusive ditt körsätt, korrekt förvaring när det inte används, din bils hjulinställning och att upprätthålla rätt däcktryck. Alla dessa aspekter kan påverka hur lång tid ett däck förblir användbart.

Vilket lufttryck ska jag ha i en uppsättning NANKANG SW-9 dubbdäck?

Generellt sett bör bilens däck ha ett tryck på ungefär 2,5 bar (eller 250 kPa), men detta varierar beroende på bilmodell och däckdimensioner. Dessutom påverkar den planerade lasten valet av tryck. Följ alltid tillverkarens rekommendationer, vanligtvis återfinns de i bilens handbok eller på platser som tanklocket eller B-stolpen. Dessa riktlinjer är viktiga för att säkerställa optimala däckprestanda och säkerhet på vägen.

Mellan vilka datum får jag köra med dubbdäck?

Användning av dubbdäck är godkänt från den 1 oktober 2024 till den 15 april året efter. Det är dock viktigt att notera att om det råder eller förväntas vara vinterväglag, är det tillåtet att använda dubbdäck även utanför detta tidsintervall. Det ger möjlighet att anpassa däckval efter väderförhållandena och säkerställa optimalt väggrepp när det krävs.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox