NANKANG SW-8 DUBBDÄCK


Kontrollera däcktrycket i dina däck

Att köra med för lågt däcktryck kan få allvarliga konsekvenser för både fordonsprestanda och trafiksäkerheten. Nedsatt manövreringsförmåga, ökat däckslitage, sämre bränsleekonomi, risk för däckexplosioner och längre bromssträcka är några av de negativa effekterna. För att undvika dessa problem är det viktigt att regelbundet kontrollera och bibehålla rätt däcktryck enligt tillverkarens rekommendationer för NANKANG SW-8 dubbdäck. Genom att se till att däcken är korrekt uppumpade kan du inte bara förbättra fordonsprestandan utan också öka trafiksäkerheten för dig själv och andra trafikanter på vägarna. Så se till att dina däck har rätt lufttryck för en trygg och smidig körupplevelse.

Förvara dina NANKANG SW-8 dubbdäck på rätt sätt

Förvaring av NANKANG SW-8 dubbdäck - Så förlänger du deras livslängd: För att ge dina däck den längsta möjliga livslängden och bibehålla deras prestanda är korrekt förvaring avgörande. Ta första steget genom att noggrant rengöra däcken för att avlägsna smuts och vägrester. Därefter är det viktigt att placera däcken på en torr och sval plats, borta från direkt solljus och värmekällor. Undvik att stapla däcken, eftersom onödigt tryck kan deformera dem. Istället bör du förvara dem stående eller hängande för att bevara deras form. Använd däckförvaringspåsar för att skydda dem från damm och fukt. Genom att ge dina däck rätt förvaring, kan du känna dig trygg att de är i toppskick när nästa säsong kommer. Utforska våra praktiska däckförvaringslösningar för att skydda dina dubbdäck året runt.

Förminska risken för vattenplaning

När mönsterdjupet minskar, minskar också dubbdäckens förmåga att kanalisera bort vatten under körning på våta vägar. Detta resulterar i att vatten inte kan avledas effektivt, vilket skapar en vattenfilm mellan däcken och vägytan. Förlorat grepp ökar risken för att däcken tappar kontakten med vägen, vilket kan leda till förlust av kontroll över fordonet. För att minska risken för vattenplaning är det viktigt att regelbundet inspektera dubbdäckens mönsterdjup och byta ut slitna däck i tid för att säkerställa optimalt väggrepp på våta vägar.

Ett slitet dubbdäck ger sämre grepp

Att köra med slitna dubbdäck är mycket farligt och ökar risken för olyckor på vägen avsevärt. Slitna dubbdäck har minskat grepp på vägbanan och kan orsaka förlust av kontroll över fordonet, särskilt på våta eller hala vägar. Bromssträckan förlängs, vilket minskar reaktionsförmågan och ökar risken för kollisioner. Dessutom kan slitna dubbdäck leda till ojämn slitning och potentiella punkteringar, vilket ökar risken för att bli strandsatt långt hemifrån. Säkerheten bör alltid komma först när vi är ute och kör på vägarna. Det är av yttersta vikt att regelbundet inspektera och byta ut slitna dubbdäck för att undvika farliga situationer och säkerställa en trygg körupplevelse.

Nya NANKANG SW-8 dubbdäck räcker länge

Livslängden på ett nytt dubbdäck beror på flera faktorer, inklusive körstil, körförhållanden och däckets kvalitet. Generellt sett har ett högkvalitativt nytt däck en förväntad livslängd på cirka 50 000 till 80 000 kilometer, eller mer. Detta innebär att med normal körning kan ett nytt däck hålla i flera år. För att förlänga däckens livslängd är det viktigt att utföra regelbunden däckunderhåll, inklusive korrekt lufttryck, rotation och balansering. Ett väl omhändertaget NANKANG SW-8 dubbdäck kan ge en säker och pålitlig körupplevelse under dess livstid.

NANKANG SW-8 Dubbdäck

225/60R18 104T Nankang SW-8 XL Dubbat 2023
Snabb leverans*

1373 kr
Köp nu
NANKANG SW-8 Dubbdäck

225/45R18 95T Nankang SW-8 XL Dubbat 2023
Snabb leverans*

1373 kr
Köp nu
NANKANG SW-8 Dubbdäck

225/40R18 92T Nankang SW-8 XL Dubbat 2022
Snabb leverans*

1348 kr
Köp nu
NANKANG SW-8 Dubbdäck

215/55R18 99T Nankang SW-8 XL Dubbat 2023
Snabb leverans*

1373 kr
Köp nu
NANKANG SW-8 Dubbdäck

275/65R17 119T Nankang SW-8 XL Dubbat 2018
Snabb leverans*

1398 kr
Köp nu
NANKANG SW-8 Dubbdäck

235/35R19 91H Nankang SW-8 XL Dubbat 2021
Snabb leverans*

1493 kr
Köp nu
NANKANG SW-8 Dubbdäck

225/55R19 103T Nankang SW-8 XL Dubbat 2023
Snabb leverans*

1823 kr
Köp nu

Från vilken däcktillverkare kommer SW-8?

SW-8 är en däckmodell från NANKANG.

Hur många mil kommer jag på ett NANKANG SW-8 dubbdäck?

I generella termer kan man förvänta sig att ett dubbdäck har en livslängd som sträcker sig mellan 3500 och 4000 mil. Det är dock värt att notera att ett dubbdäck inte har samma hållbarhet som ett friktionsdäck. Flera faktorer spelar in i detta sammanhang, såsom din körstil, korrekt förvaring när det inte används, din bils hjulinställning och att upprätthålla rätt däcktryck. Sammantaget har dessa variabler en inverkan på hur länge ditt däck kommer att hålla.

När får jag köra med dubbade vinterdäck?

Från den 1 oktober 2024 till den 15 april året efter är det tillåtet att använda dubbdäck. Observera emellertid att om det förekommer eller förväntas vara vinterväglag, är det tillåtet att använda dubbdäck även bortom denna period. Det ger dig flexibilitet att använda de lämpliga däcken för att hantera varierande väderförhållanden och säkerställa bättre väggrepp när det behövs.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox