Börja med ditt registreringsnummer

TAURUS DÄCK GRUNDADES ÅR 1882

Taurus däck är ett ungerskt bolag grundad 1882 som en fabrik. År 1913 tar man för första gången fram varumärket Taurus dock kom logotypen fram 10 år senare. Loggan med oxen har idag 50 år senare applicerats på alla deras varumärken.

Bolaget säljer personbilsdäck, suv och däck för kommersiella ändamål. Ett exempel på det är lastbilsdäck och släp.

Företaget som grundades i Budapest går idag under namnet Taurus Hungarian Rubber Works.

Tyvärr! Tyvärr hittar vi inga däck i vårat lokala lager som stämmer överens med era dimensioner. Vänligen kontakta vår kundtjänst för tips om andra passande däck 08 59121777.
Är däcken bra?  Läs mer

TRE SAKER DU INTE VISSTE OM TAURUS DÄCK

  • 100 år efter att bolaget grundades valde man att ge sig in på bildäck. Man har alltså väntat flera decennier innan man bestämmer sig för att tillverka personbilsdäck.
  • 1996 fusionerades bolaget till en av dom största tillverkarna. Det är exklusiva Michelin som kontrollerar över 90% av företagets aktie-poster.
  • Personbilsdäcken tillverkas i en Europeisk anläggning där man innehar citat som CERTIFIKAT ISO 9001 Efterlevnad av UNECE – Följer branschreglerna.

TAURUS DÄCK

Deras bästa däck enligt ABS Wheels

*Taurus All season har en europeisk slitbana dom designats i Europa. Ett av mönstren liknar ett fiskben, anledningen är för att ge däcket ett unikare utseende. Taurus säger att deras produkter innehar god prestanda som optimala inbromsningsförmågor. Görs med bla kiseldioxidförening vilket minskar ner bränsleförbrukningen.

*Taurus Tigar Ice är ett dubbdäck som görs med flera dubbar och med en speciell silica-blandning för att minska ner rullmotståndet. Många slitbanor med hög täthet. Görs även med ett mönster som effektivt evakuerar bort is partiklar. Tillverka si 15, 16 och 17 tum. En aning hög decibelnivå om man jämför med premium.

*Taurus HP låter som en dator men det är faktiskt ett sommardäck. Det här däcket görs med en ny silica samt med ett asymmetriskt slitbanemönster. Gör sig bra på torra och våta väglag tack vare tvärgående spår och stabila axelblock med greppkant. Tillverkas i 15 respektive 16 tum. Den vanligaste storleken är 205/55/16

Film värd att se

fancybox