Börja med ditt registreringsnummer

SEBRING DÄCK TILLVERKAS I EUROPA

Sebring däck är ett varumärke som görs exklusivt för IHLE-gruppen och dess kunder. Man riktar sig även till enskilda individer, familjer och alla åldersgrupper. 

Sebring anses vara ett klokt val för dom som söker ett prisvärd alternativ av moderna däck. Viktigast av allt, det här är inget klassiskt skit däck, Sebring görs enligt “Made In Europe” stämpeln.

Tyvärr! Tyvärr hittar vi inga däck i vårat lokala lager som stämmer överens med era dimensioner. Vänligen kontakta vår kundtjänst för tips om andra passande däck 08 59121777.
Är sebring verkligen ett bra val?  Läs mer

sebring däck

MER OM FÖRETAGET

Företaget kommer från Tyskland och går under namnet IHLE Tire GmbH och du hittar deras huvudkontor på Heinkelstr. 13 D-76461 Muggensturm. Företaget grundades av Fritzl Ihle år 1928 på en lokal skrotgård, idag är man en av Europas ledande däckgrossister med anslutning till Michelin.

Mr Fritzl hade ett lönsamt företag från 1928 till 40-talet trots den politiska oron som var i Tyskland. Han till och med utvidgade bolaget med andra artiklar.

NY ÄGARE ÅR 1963

Fritzl son tar över bolaget år 1963. Gert Ihl blir en betydande framgång för bolaget då han introduceras postorderhandeln. E-handeln gör att bolaget expanderas internationellt. Från och med 1998, under administration av Dr. Fabian Bohne, ändrade företaget kursen helt och koncentrerade sig på kärnverksamheten för däck. 

MICHELIN TAR ÖVER ÅR 2016

Däckjätten och premium tillverkaren Michelin tar över bolaget. De första man gör är att lägga om fokusen på kärnmarknaderna Frankrike och Östeuropa. IHLE och Meyer slås även ihop för att skapa en kraftfull grossistverksamhet. Idag kan du från Sverige nå deras hotline på tel:08001856014 (om du har frågor).

Fem fördelar med Sebring

  • Tillverkad i Europa – en av världens ledande däcktillverkare ligger bakom.
  • Modern, teknisk & imponerande prestanda.
  • Brett sortiment ger omfattande marknadstäckning.
  • Optimal tillgänglighet tack vare stort lager.
  • Exklusivt varumärke från IHLE.

Tre nackdelar med Sebring

  • Märket har inga kända svenska tester bakom sig.
  • Det finns inga yttrande från experter i Sverige.
  • Väldigt få aktörer i Sverige som saluför däcket. (Dock stora i ex Norge)

 

Bra att veta:  Företaget anses vara en av de större grossisterna i Europa, för närvarande är företaget aktivt i sju europeiska länder:  Tyskland, Frankrike, Slovakien, Slovenien, Ungern, Tjeckien, Rumänien, Norge, Sverige och Danmark.

 

Med reservation för felskrivningar. Har du synpunkter på texten ovan? kontakta jorge@abswheels.se

VAD PASSAR DIN BIL?

fancybox