Börja med ditt registreringsnummer

KONTIO DÄCK SÄTTER EN NY STANDARD!💪

Det händer mycket i däckbranschen just nu. Flera nya och intressanta aktörer håller på att hitta sin nisch på den växande marknaden.

Kontio däck från Nokia i Finland är ett märke som vi är väldigt nyfikna på! Deras devis är att ett gott grepp i ur och skur är allas rättighet. Här handlar det dock inte enbart om pålitlig funktionalitet.

Kontio däck är tvärtom något av det snyggaste du kan hitta! Till förvånansvärt låga priser dessutom. De säger sig ha som målsättning att leverera premiumkvalitet till halva priset. Jämfört med vad du får betala hos andra tillverkare. Tala om att spänna bågen redan från början!

Vill du veta mer om de finska märket kontio?  Läs mer

kontio däck

VAD DU BÖR KÄNNA TILL OM KONTIO DÄCK

  • Kontio däck har i dagsläget inte så många modeller att erbjuda. Men det märks att det är gedigen produktutveckling som ligger bakom deras däck.
  • Modellen “white paw classic” är, som de själva formulerar det, en produkt som förenar modern däckteknologi och tidlös stil. Utseendet är verkligen något utöver det vanliga.
  • Däcket “Bearpaw” är en annan serie som finns i flera utföranden. Där har målsättningen varit att tillverka ett däck med extrema köregenskaper som samtidigt är mycket tyst.

Formspråket är modernt med en blinkning mot racing. Detta må vara ett nytt företag men det betyder inte att de inte har tillgång till den senaste tekniken och en påkostad produktionsanläggning. Stora investeringar ligger med andra ord bakom satsningen.

PREMIUMKVALITET TILL MEDIUMPRIS

Kontio däck kommer från samma finska ort som branschgiganten Nokian. De har dock valt att fokusera på en mindre målgrupp och gör däck för dig med höga krav. Höga krav brukar innebära höga priser. Kontio däck försöker dock göra premiumprodukter med en prislapp som gör att de inte hamnar utom räckhåll för vanliga entusiaster. Det är svårt att inte gilla det initiativet!

SÅ HÄR SER WHITE PAW UT

kontio bearpaw

fancybox