Börja med ditt registreringsnummer

KETER DÄCK –  KÄNNER DU TILL DOM? 🤔

Keter är ett kinesiskt däckmärke som grundades 2009. Redan efter fem år såldes Keter däck i fler än hundra länder och försäljning volymerna ökade mycket snabbt. År 2014 såldes det Keter däck för 50 miljoner dollar. De enorma volymerna är en av de viktigaste förklaringarna till de låga priserna.

Ägs av ett storbolag

Märket Keter ägs av Qingdao Keter Tyre Co. Ltd. som har sitt huvudkontor i Qingdao. Det är en mycket viktig region för produktion av billiga kinesiska däck. På Keter däck menar man att det som kännetecknar däcken är att de görs med hjälp av avancerad testutrustning. Keter har dessutom ett team som fäster stor vikt vid kvalitetskontroll. Keter däck är som sagt billiga och kvalitén har överraskat positivt! (inom budget)

Tyvärr! Tyvärr hittar vi inga däck i vårat lokala lager som stämmer överens med era dimensioner. Vänligen kontakta vår kundtjänst för tips om andra passande däck 08 59121777.
Är keter ett bra alternativ?  Läs mer

keter däck


Ett exempel på hur dom kan se ut

 

Kort story om grundaren:

Sam (grundaren) var och reste i nevada när bilen helt plötsligt får vattenplaning och kör in mot en trottoarkant. Väl på plats ser han en skyld vid namn ”keter” därav namnet till däcken idag.

BRA ATT VETA OM KETER TYRES

Trots de enorma försäljningssiffrorna är Keter däcken ett förhållandevis anonymt märke i Sverige än så länge. Här är ett par saker som du bör känna till:

  • Qingdao Keter Tyre Co. Ltd gör förutom Keter däck även däck av märket Intertrac och Neoterra. Keter däck är dock företagets äldsta och mest kända märke.
  • Keter gummin görs för de flesta fordon och väglag. I utbudet hittar du till exempel dubbdäck som passar på nordiska vintervägar. Deras däck finns också i så många dimensioner att du bör kunna hitta dem till just din bil.
  • Alla Keter däck har viktiga certifikat och märkningar som ISO 9001 och ISO/TS16949.

FÖR VEM PASSAR KETER?

Den som köper relativt okända kinesiska däck är ofta en prismedveten däckkund. Oftast är säkerhet inget prio, det brukar vara äldre bilar runt 5000-10000 kronors klassen som kommer in till oss och frågar efter dessa däck. På ABS Wheels rekommenderar vi premium MEN vill du köra med lite billigare märken så har vi även det, ta en titt på sailun och achilles (säljs mycket i Sverige) – BILLIGT.

fancybox