Börja med ditt registreringsnummer

General däck


General däckGeneral Tire and Rubber Company grundades 1915 i Ohio, USA. av William F. O’Neil. Han hade tidigare ägt en franchisingdel av Firestone, men valde att starta en fabrik som reparerade produkter. Detta företag kallades Western Tire and Rubber. När Firestone växte, så blev konkurrensen stor bland de som valt att franchisa och O’Neil valde att istället att börja konkurrera på egen hand mot det stora företaget. Han blev partner med sin far och grundade General däck. Han anställde flera personer som tidigare jobbat hos Firestone. General växte sig stadigt större. 1987 köpte dock Continental upp General. Till en början såldes däcken under sitt första namn, men från 1994 heter däcken Continental General däck.

General har ett brett sortiment däck med en mängd olika mönster, designer och storlekar. Det gör att det finns däck av detta märke till de allra flesta bilar. Däcken fungerar väl på olika typer av väglag och under olika typer av väderförhållanden. General är även måna om att ge sina kunder kvalitet, prestanda, säkerhet och värde.

Det finns idag flera olika typer av däck från General. Kännetecken för sommardäck är att de är slitstarka och kommer med en riktigt hög prestanda. Det finns bra sommardäck med hög kvalitet till såväl personbilar och SUV:s som till lätta lastbilar och off-road 4x4.

Ett av de mest populära sommardäcken från General är Altimax Comfort. Den ger dig en överlägsen körkomfort, med specialdesignade mönster som kortar ner bromssträckorna samt ger dig en bra styrning och minskad risk för vattenplaning.

Ett av de vanligare general däcken *foto ABS Wheels

general däckgeneral däckmönster asymmetriska
 

Välj typ av däck nedan:

fancybox