Börja med ditt registreringsnummer

DAYTON DÄCK HAR SÅLTS I ÖVER 3 DECENNIER

Dayton är den minst kända medlemmen av Bridgestone gruppen. Grundaren av Dayton var John C. Hooven, en pensionerad soldat, känd i det lokala området som en affärsman.

Innan han grundade Dayton Rubber Company (DRC) i Hamilton, Ohio den 17 maj 1905, hade han varit involverad i flera andra områden, bland annat modernisering av jordbruk och produktionsmaskiner. 

1908 kom en uppfinnare, vid namn MacMillan, och besökte Hooven med en idé. Detta var en idé om en helt färdig produkt, som skulle ge företaget en kommersiell framgång inom bilindustrin. 

MacMillans däck kom att lanseras och marknadsföras som ”För mannen som vill bli av med sina däckproblem”. 1913 utökade företaget sitt sortiment med vitsidesdäck. MacMillan kom att börja arbeta med Hooven på Dayton. 

 

Sök däck 
 

Tyvärr! Tyvärr hittar vi inga däck i vårat lokala lager som stämmer överens med era dimensioner. Vänligen kontakta vår kundtjänst för tips om andra passande däck 08 59121777.

Sommardäck

TOURING 2

Friktionsdäck

DW510 EVO
VAN WINTER

DAYTONS FRAMFART MELLAN 1950 – 1990

På 1950-talet började företaget att expandera över hela USA, och de breddade sitt sortiment och verksamhet. År 1952 köpte dom det amerikanska företaget Latex Products Corporation i Hawthorne, Kalifornien, som producerade madrasser, kuddar och överkast.

Fem år efter det blev Dayton ägare till Cadillac Plastic and Chemical Company. Han förvärvade även Hardman Aerospace i Los Angeles, ett företag vars produkter ingår ibland annat i flygplanssäten, bromsbackar och andra inre delar.

DEBUTEN KOMMER 1959

1959 gjorde Dayton debut på den indiska marknaden och 1960 bytte de namn till DAYCO Corporation.

Ett år senare kom Dayton däck att övertas av Firestone. Firestone kom själva att under 1988 att bli en del av Bridgestone. Detta gav nya möjligheter för företaget att tillverka dayton däck.

Omdömen och tester

Dayton DW700 är de däcket som testats av Expressen och fått sämst betyg. Det var så fruktansvärt dåligt att expressens egna experter valde att varna för däcket. Läskigt? I andra tester så har märket fått betyget 3 av 5 stjärnor. 

Vår klassificering av däcket

Budget.

fancybox