Börja med ditt registreringsnummer

Ett billigt och bra däck för pengarna! Barum däck.

1948 kom tre tjeckiska däcktillverkare att gå samman, dessa var Bata, Rubena och Mitas. De tog bokstäverna från sina namn och fick fram Barum. 1966 påbörjade man bygget av en fabrik i Otrokovice och 1972 stod den moderna fabriken klar. Än idag tillverkas Barum däck i denna fabrik. I början av 1990-talet, närmare bestämt 1992 kom Continental att skriva ett joint venture-avtal med Barum, för att sedan året efter inkorporera dem helt i Continental Group.
Barum däck
Tack vare att Barum funnits med sedan mitten av 1900-talet, så är de en erfaren däcktillverkare, och tillsammans med Continental kan de idag erbjuda en riktigt stor produktserie. Barum tillverkar idag både sommardäck och vinterdäck för dels personbilar men även för andra typer av fordon. Barum har en filosofi, som går ut på att alla kunder ska kunna få högkvalitativa bildäck, men till låga priser. Tack vare att Barum är en del av Continental så kan de även hålla det! Barum är kända för att ge sina kunder de däck de behöver. De har hela tiden sett till att satsa på sitt varumärke och på tekniken kring däcktillverkning samt att de även sett till att vara måna om miljön.
Däck från Barum är kända för att vara stabila och ha en bra greppförmåga. Dubbdäck från detta märke har även en extremt kort bromssträcka.

Mer om Barum:

1. 1972 upphör tillverkningen i Zlin.

2. 1992 Ett joint venture-avtal tecknas med Continental AG.

Enligt sajten tyre Reviews så har Barum följande bra egenskaper:

Körning på våt väglag: 85% av 100%, ett bra betyg!
Komfort: 80% av 100%, denna omröstning visar att däcket har en bra körkomfort.
Körning på vanlig väg: 79% av 100%, helt okej. Däcket är trots allt ett billigt budget alternativ.
Körning på torr väg:  85% av 100%, bra resultat! I Sverige har vi mestadels torra och våta vägar vilket ger Barum ett slutbetyg på ca 80% av 100% i sin helhet.  Vad väntar du på? Köp Barum däck på ABS Wheels.

Välj vilka däck du vill kika på nedan

fancybox