MICHELIN X-ICE NORTH 2 DUBBDÄCK


Däckens livslängd

Maximera livslängden på ditt nya dubbdäck - Lär dig mer om påverkande faktorer: Livslängden för ett nytt däck påverkas av flera faktorer, inklusive körstil, körförhållanden och däckets kvalitet. Ett högkvalitativt däck av bra märke kan förväntas hålla i cirka 50 000 till 80 000 kilometer eller ännu längre, vilket ger flera års användning vid normal körning. För att förlänga däckens livslängd är det viktigt att regelbundet utföra däckunderhåll, inklusive att hålla rätt lufttryck, rotera och balansera dem. Våra MICHELIN X-ICE NORTH 2-dubbdäck är av högsta kvalitet och garanterar en säker och pålitlig körupplevelse under hela deras livslängd. Upptäck vårt breda sortiment av MICHELIN-dubbdäck för att välja de som ger dig smidig körning och långvarig prestanda.

Underhåll dina MICHELIN X-ICE NORTH 2 dubbdäck

Visste du att det är nästan lika viktigt att hålla dina däck rena som att tvätta fälgarna regelbundet? Detta gäller särskilt under vinterhalvåret. Att få bort asfalt, kemikalier och salt som stänker upp på dina däck från vägbanan är av stor betydelse. Det finns speciella medel och borstar avsedda för ändamålet, men en vanlig diskborste och diskmedel fungerar lika bra. Genom att kombinera regelbunden rengöring med korrekt förvaring och försiktig körning kan du verkligen förlänga livslängden på dina MICHELIN-dubbdäck. Ta hand om dina däck på bästa sätt för att upprätthålla deras prestanda och säkerhet. Köp MICHELIN-dubbdäck för en pålitlig och trygg körupplevelse.

Minska risken för vattenplaning med rätt åtgärder

När mönsterdjupet blir lägre så påverkas dubbdäckens förmåga att effektivt kanalisera bort vatten under körning på våta vägar. Detta resulterar i att vatten inte kan avledas ordentligt och bildar en riskabel vattenfilm mellan däcken och vägytan. Förlorat grepp ökar risken för att däcken tappar kontakten med vägen, vilket kan leda till förlust av kontroll över fordonet. För att minimera risken för vattenplaning, är det viktigt att regelbundet inspektera dubbdäckens mönsterdjup och i tid byta ut slitna däck för att säkerställa optimalt grepp på våta vägar. Se till att ta hand om dina däck för att hålla dig säker på våta vägar.

Hur vet jag vilket dubbdäck som passar min bil?

När du handlar däck på abswheels.se kan du enkelt använda ditt registreringsnummer för att hitta passande alternativ för din bil. En annan metod för att ta reda på vilken däck storlek du behöver är att titta på dina befintliga däck. Letar du efter en märkning som 235/45 R19. Det första numret (235) visar däckets bredd i millimeter när det är monterat på fälgen. Det efterföljande numret (45) representerar däckets profil, vilket är förhållandet mellan däckets höjd och bredd. Här är höjden 45% av bredden. Bokstaven "R" står för radialdäck, den vanligaste typen idag. Slutligen, den sista siffran (19) anger fälgdiametern i tum som passar det aktuella däcket. Upptäck rätt däck storlek enkelt och bekvämt på abswheels.se för din bil.

Kan jag ha MICHELIN dubbdäck i bak och andra däck fram?

Undvik att blanda olika fabrikat av dubbdäck på ditt fordon av flera anledningar - här är varför det är dåligt. Varje däcktillverkare har sina unika design- och materialspecifikationer som påverkar däckens prestanda, grepp och hållbarhet. Genom att blanda olika fabrikat kan du få ojämn slitage och försämrad hantering, vilket negativt påverkar fordonsstabiliteten. Dessutom kan olika fabrikat ha olika egenskaper som påverkar väggreppet på olika vägunderlag och väderförhållanden. För att säkerställa optimal prestanda och säkerhet, rekommenderas det att använda dubbdäck från samma fabrikat och modell på alla fyra hjulen. Utforska gärna sortiment av högkvalitativa däck från MICHELIN för en trygg och smidig körupplevelse. Välj kvalitet - välj däck från samma tillverkare.

Tyvärr! Tyvärr hittar vi inga däck i vårat lokala lager som stämmer överens med era dimensioner. Vänligen kontakta vår kundtjänst för tips om andra passande däck 08 59121777.

Kan jag köra med ett MICHELIN X-ICE NORTH 2 dubbdäck på sommaren?

Ett dubbdäck är inte gjort för varma sommarvägar så du riskerar både längre bromssträcka och sämre väghållning. Sedan är det inte lagligt att köra med dubbdäck på sommaren, blir du stoppad av polisen så ligger böterna för närvarande på ca 1200 per däck.

När är det tillåtet att ha dubbdäck?

Användning av dubbdäck är tillåten från den 1 oktober 2024 till den 15 april året därpå. Det är dock viktigt att notera att om vinterväglag råder eller förväntas uppstå, är det tillåtet att använda dubbdäck även utanför denna period.

Får jag köra med dubbdäck på alla gator och vägar?

Det finns vissa gator där dubbdäcksförbud råder. Dessa återfinns i de större städerna.
Har du några frågor? kontakta gärna våra däck & fälgexperter på ABS Wheels kundtjänst.

Google Recensioner

fancybox