Här köper du dina dubbdäck
  Börja med ditt registreringsnummer

Bredd
Profil
Tum
alla märken
alla mönster

Dunlop Dubbdäck

Mer om Dunlop dubbdäck.

Dunlop är ett av världens mest kända däckmärken, grundat 1890 av John Boyd Dunlop.  Dunlop däck är kända för att vara högprestandadäck med imponerande egenskaper inom motorsporten. Dunlop dubbdäck ger en ökad säkerhet under vintern då däcken innehåller specialla gummiblandningar som klarar av temperaturer under 7 grader.dunlop dubbdäck

När du köper dunlop dubbdäck så kan du vara säker på att däcken fäster bra på is och snö, dunlop däcken har bra utformade mönster som gör att det fäster bättre på isiga vägar. Vissa av dunlops modeller kommer med mönsterklackar som är små metalldubbar. Vill du ha mer information om Dunlop dubbdäck så kan du fråga våra däckspecialister.

Mer om dunlop (djupgående)

Dunlop däck är ett av världens mest kända däckmärken. Det grundades redan 1890 av John Boyd Dunlop. Ett par år tidigare hade Dunlop uppfunnit innerslangen. Det var nämligen så att han son, fick i ordination av läkaren att cykla för att bota sin förkylning. Sonen tyckte det var svårt och att det var tungt och trögt. Dunlop kom på att tillverka bildäck gjorda av kanvas som binds samman av flytande gummi. Detta tog han sedan patent på, och det pneumatiska däcket var uppfunnet!

Idag är Dunlop en av världens främsta tillverkare av högpresterande däck samt sponsor till ett flertal racingtävlingar. Dunlop ägs av The Goodyear Tire & Rubber Company och tillverkar däck till bilar, motorcyklar, fyrhjulingar, go-carts och lastbilar. Gemensamt för alla däck från Dunlop är att de präglas av företagets innovativa anda och banbrytande teknologi.

Dunlop arbetar hela tiden med att ta fram däck som gör att hanteringen ska gå lättare. Samt att de ska vara slitstarka och förbättra fordonets dragkraft. Dunlop strävar hela tiden efter att ta fram en bättre produkt, som kan förhöja både körupplevelsen och prestationen.

När det kommer till Dunlop dubbdäck så hittar vi bland annat Dunlop Ice Touch i deras sortiment. Detta är ett bildäck som har en pålitlig prestanda på både is och snö. Den ger även ett utmärkt väggrepp och acceleration på is. Med detta däck får du även en bromsförmåga som är säker. Däcket är även utmärkt i blött väder och har djupa kanaler som motverkar vattenplaning, eftersom de transporterar bort både vatten och slask från däckets mönster.

 

fancybox