Börja med ditt registreringsnummer

STRIAL DÄCK – DET HÄR BÖR DU VETA!

Fabriken där Strial däck tillverkas idag grundades redan 1935, då för att producera andra gummiprodukter. Den första däckproduktionen i fabriken kom igång 1959 under ett annat namn och ett tiotal år efter det tillverkade man de första radialdäcken. Senare kom företaget överens med BF Goodrich om att slå sig ihop och starta en gemensam produktion där båda tillverkarna behöll sitt eget varumärke.

År 2013 startades Strial däck som eget märke för att hålla sig i tiden med konsumenternas behov och däckmarknadens krav. Än så länge är märket relativt okänt på marknaden. Det är så nystartat, men det dyker upp hos fler och fler återförsäljare.

Tyvärr! Tyvärr hittar vi inga däck i vårat lokala lager som stämmer överens med era dimensioner. Vänligen kontakta vår kundtjänst för tips om andra passande däck 08 59121777.
Är det här ett säkert däck?  Läs mer

strial däck

 

  • Erkänd tillverkare av däck i Europa
  • Lång erfarenhet och däck som ständigt utvecklas
  • Erbjuder säkra däck med modern design
  • En del av Michelin Group bildäck

Strial däck kan man hitta till personbilar, SUV och lätta lastbilar. I dagsläget har de 11 olika basmodeller i sitt sortiment, men deras utvecklingsgrupp arbetar hela tiden på att ta fram nya varianter för samma låga pris. Däcken produceras av de välkända Michelin Group. Vilket företaget själva menar garanterar en högre kvalitet än andra däck i samma prisklass, eftersom de tack vare företagets storlek har ett teknologiskt försprång. Däcken är så kallade budgetdäck, alltså däck för ett billigare pris.

6 STRIAL DÄCK ATT UNDVIKA INFÖRSKAFFA

Att skaffa bra däck till sin bil är lika viktigt som att ha en krocksäker bilkaross. Bra däck skall reducera bromssträckan och vara stabila på vattenbelagda ytor. Som med alla andra däcktillverkare har Strial däck haft några produkter som fått sämre recensioner, vilket i och för sig inte är ovanligt när absolut inget märke tillverkar helt perfekta däck. En av nykomlingarna i familjen är Strial däck HP. Däcket anges med ett våtgrepp i mellanklass. Väljer man det däcket kan det därför löna sig att fundera på vilken typ av vägunderlag man vanligast använder. Kör man ofta på vått underlag kan ett annat däck vara mer passande.

SÄMRE RESULTAT OM MAN JÄMFÖR MED PREMIUM

Två olika däck som nämnts med sämre rullmotstånd är Strial däck 601, Strial 501, Strial 201 Winter LT och Strial Touring 301. En del användare har påstått att fårorna på däcket nötts bort snabbt och att de ökat bensinförbrukningen. En annan faktor som kan vara viktig är bullernivån och där har Strial däck 401 high performance kritiserats på grund av en hög bullernivå. Huruvida det stämmer är naturligtvis svårt att bedöma, eftersom däckets slitning och ljudnivån är beroende på hur bilen används. Vid mycket hög belastning och krävande förhållande slits alla däck snabbt, både premiumdäck och budgetdäck.


strial däck

BEHÖVER MAN VARNA FÖR BUDGETMÄRKEN?

Ofta varnas köpare från budgetmärken för att de inte håller kvaliteten. Det är en sanning med modifikation. Naturligtvis finns det några faktorer man behöver ta i beaktande om man väljer budgetdäck. De har ofta en annan, mjukare gummiblandning än premiumdäck. Vilket kan innebära att de slits lite snabbare, men deras köregenskaper är inte dåliga för det och man behöver inte utesluta Strial däck på grund av det. Det gäller bara att hålla koll på när däcken blivit slitna.

MÄRKNINGEN ÄR DE VIKTIGASTE BEVISET

Även om man kanske behöver byta däcken lite oftare så kommer det inte nämnvärt påverka den långsiktiga kostnaden, eftersom däcken har ett lågt pris. På alla däck som säljs i Europa används en märkning för att kunden lätt skall kunna se vilka däck som passar dem. Även däcken från Strial är märkta och vi rekommenderar därför alla att läsa dem för att kunna hitta däck som passar just er bil! Märkningen vittnar om att Strial däck håller måttet och i många fall kommer upp i samma buller- och rullmotståndsklass som syskonen i premiumfamiljen. Vill du satsa på budgetdäck är det en bra idé att kika på Strial!


 
fancybox