Börja med ditt registreringsnummer

MRF däck har sin historia långt tillbaka till 40-talet

MRF-berättelsen är verkligen anmärkningsvärd. Det som började som en gummiballongfabrik med en finansiering av Rs.14 000 långt tillbaka på 40-talet är nu ett multimiljardarv som producerar kvalitetsdäck som används över hela Indien och internationellt tillsammans med en närvaro i färger & rockar, leksaker, motorsport och cricket Träning.

Vill du veta mer om deras historia?  Läs mer

Bolagets historia

MRF: s ursprung spårar tillbaka till den ödmjuka hydda i Madras som rymde sin första provisoriska tillverkningsenhet för leksaksballonger som inrättades av KM Mammen Mappillai 1946. Det var först 1952 då den ändrade kurs och vände sig till tillverkning av slitbanegummi. Således började sitt härliga styre som den obestridda ledaren inom däcktillverkningsindustrin.

INTERNATIONELL
I början av 60-talet exporterade MRF sina kvalitetsdäck till kontor utomlands i flera länder och snart kändes dess närvaro globalt i 65 olika länder - med däck som rullade ut från 8 anläggningar byggda över 450 tunnland, 4000 plus starka återförsäljarnätverk och 180 olika kontor .

ERKÄNNANDE
MRF är känt för sin strävan mot kontinuerlig kvalitetsförbättring och kundnöjdhet. Det har vunnit JD Power-utmärkelsen inte en gång men 12 gånger till dags dato. Det har också vunnit TNS- och CAPEXIL-utmärkelsen för att ha röstats som det mest betrodda däckföretaget i Indien.

PACE FOUNDATION
MRF delar en passion för kvalitetsdäck och snabba bilar precis som för cricket av hög kvalitet och snabba bowlers. Det har valt att associera sig med några av världens bästa snabba bowlers genom 'Pace Foundation' - En akademi som har tränat legender som Irfan Pathan, Munaf Patel, RP Singh, Bret Lee, Shoaib Akhtar, Glenn McGrath och många fler.

MOTORSPORT
MRFs passion för motorsport ses genom sitt engagemang i racing, karting, rally och olika andra motorsportevenemang. Dess rallyteam har vunnit det prestigefyllda FIA Asia Pacific Rally Championship två gånger och även i internationella mästerskap är MRF-kartdäck som godkänts av FIA det bästa valet.

fancybox