Börja med ditt registreringsnummer

LAPPI DÄCK – VILKA LIGGER BAKOM?

Alla Rally entusiaster känner till Lappi Tyres underbara dubbdäck. Det många inte vet är att det faktiskt är en svensk fd Lastbilschaufför som ligger bakom. Ta gärna del av Lappi Tyres fantastiska historia nedan. (För att beställa scrolla längst ner)

Bakom Lappi däck hittar man en lastbilschaufför och kartläsare vid namn Björn Hagström. Året var 1977 när han fick sitta många timmar i olika rallybilar för att köra in deras nydubbade däck. Han insåg snabbt att det var en riktig tidstjuv, men visste också att det var nödvändigt att dubbarna skulle sitta ordentligt. Han började leka med tanken att man skulle kunna limma fast dubbarna istället för att köra in däcken, och det var så framgången Lappi däck fick sin början.

Tyvärr! Tyvärr hittar vi inga däck i vårat lokala lager som stämmer överens med era dimensioner. Vänligen kontakta vår kundtjänst för tips om andra passande däck 08 59121777.
Varför ska du välja Lappi?  Läs mer

DET HÄR ÄR ETT DUBBDÄCK FÖR TUFFINGAR

Lappi däck tillverkas för bilar som skall tåla mer slitage och påfrestningar. Det fascinerande med tillverkningen är att det inte är någon stor fabrik arbetet sker på. Björn arbetar tillsammans med sin fru i ett garage. De limmar fast alla dubbar på däcken för hand, något som tar mycket tid. Däremot är resultatet hållbart. När de första däcken någonsin hade tillverkats märktes det snabbt att det här kunde bli en succé. Dubbarna satt kvar på däcken i betydligt större grad än de dubbar som inte var limmade.

MER OM LAPPI DÄCK

Något som vittnar om hur framgångsrika och effektiva Lappi däck har blivit är att några av de största biltillverkarna vänder sig till Hagström när de behöver fråga om vad som är viktigt med vinterdäck.

lappi däck

Lappi däck hjälper både Porsche, Audi och Mercedes. Att så stora tillverkare ber om Hagströms experthjälp handlar om att ryktet går i branschen. Paret som tillverkar däcken har själva inte lagt ner en endaste krona på marknadsföring.

De dubbar Lappi däck använder kommer från Finland där man ofta har ett ännu värre och mer krävande väglag än vi i Sverige. Däcken kommer från tillverkare i Italien.

Till och med BBC har uppmärksammat hur effektiva de här däcken är för extremkörning. De gjorde ett program när Ferrari och Bentley skulle köra ikapp på is. Bentley valde att anlita Björn för att få ordentliga däck, och det var också de som vann tävlingen överlägset.

fancybox