Börja med ditt registreringsnummer

Däck till Ford

Ford Motor Company är den amerikanska biltillverkare som ligger bakom märket Ford. Företaget grundades 1903 av en man vid namn Henry Ford. Ford i USA har sitt säte i Michigan medan Ford i Europa finns i Tyskland. Detta företag är världens fjärde största biltillverkare.

Fords genombrott kom 1908 med T-forden. Ford är inte bara känd för att tillverka bilar utan de tillverkar även traktorer. Under 1960-talet kom Fordklassikern Ford Mustang som är en av Fords allra största klassiker. Under 1990-talet var det Ford Taurus som var den bil av märket som sålde bäst. 1999 skapades även Premier Automotive Group. Här samlades Fords lyxmärken så som Jaguar, Aston Martin, Land Rover och Volvo.

Välj rätt däck till din Ford

För att hitta rätt däck till din Ford så gäller det att först bestämma dig för om du ska ha sommardäck eller vinterdäck. Du bör även ta reda på vad du ska ha för storlek på dina däck och om de ska ett visst lufttryck. Du kan hitta information om detta i din bils instruktionsbok. För att få rätt storlek så kan du kolla på de däck som sitter på. Det finns många däckmärken från olika däcktillverkare som passar till en Ford. Välj däck utifrån säsong och väglag.

Det är även bra att se över hur mycket du kör och var i landet du bor. Det finns däck av både europeisk typ så väl som av nordisk typ. Välj däck till din Ford utifrån flera kända märken så som Nokian, Bridgestone, Michelin med flera.

Ford märken

*Ford Fiesta, Ford Mondeo, Ford Focus, Ford Ka, Ford Kuga, Ford EcoSport, Ford Edge, Ford C-max.

Vilka fälgar kan jag ha till min Ford?

Alla våra ABS fälgar passar din Ford, du kan jätte gärna ringa oss så får du tala med en av våra säljare. Om du vill så kan du maila oss och be om att få bli uppringd så ringer vi upp dig så fort som möjligt.

Ford

Fundera på vilken typ av körning däcken ska passa, och välj nedan.

fancybox