Börja med ditt registreringsnummer

Däck till Fiat

Fiat är en biltillverkare från Italien med huvudkontor i Turin. Namnet Fiat är en akronym av Fabbrica Italiana Automobili Torino. Fiat Group äger i stort sett hela bilindustrin som finns i Italien och i koncernen ingår bland annat Lancia, Alfa Romeo, Ferrari och Maserati. Sedan 2012 äger Fiat över 50 % av Chrysler Corporation som är amerikanskt. Företaget grundades 1899 men det var inte förrän 1916 som man påbörjade tillverkning av bilar. Sedan dess har man dock utvecklat och byggt många olika modeller av detta märke. Populärast av alla bilar från Fiat är de som ligger i småbilsklassen. Bland dessa hittar vi Fiat 500, Fiat Panda och Fiat Uno för att bara nämna några.

Välj rätt däck till din Fiat

När det kommer till att välja däck till din Fiat så är det inte tvunget att välja ett italienskt märke även om bilen är från Italien. Det viktigaste är vad du har för modell på bil och vad för storlek du ska ha på dina däck samt däcktryck. Detta kan du läsa i din bils instruktionsbok. Sedan kan du välja fritt mellan sommardäck och vinterdäck beroende på vad det är för säsong. Om du kör mycket under vintern så rekommenderas det dock att du väljer vinterdäck av så kallad Nordisk typ. Är det extrem vinterväglag, satsa gärna på dubbade däck. Bland däckmärken som passar till din Fiat hittar du bland annat Michelin och Nokian samt att det finns en mängd mer däcktillverkare som du kan välja mellan.

Vilka fälgar kan jag ha till min Fiat?

Alla våra ABS fälgar passar din Fiat! Ring oss gärna för personlig support och vägledning, våra däckexperter finns på telefon 08 591 217 77 mellan 08:00 – 17:00

Lycka till nu med däck valet!

Fiat

Fundera på vilken typ av körning däcken ska passa, och välj nedan.

fancybox