Kelly däck – Allt du behöver veta!

Kelly däck, eller Kelly Tires som de heter, är en av de äldsta däcktillverkarna som finns i USA. Företaget etablerades redan 1894 och kan idag fira att de varit i däckbranschen i mer än 115 år!

Allt började i Springfield, Ohio, 1894, då Kelly däck började tillverka solida hjul med gummi för häst och vagn. Där och då var det inte någon som trodde att företaget skulle komma att bli det äldsta märket inom däcktillverkning i USA. Men Kelly har kunnat erbjuda sitt ”good deal on a great tire” i över ett decennium nu! Dessa däcktillverkare var pålitliga och president William Taft hade även han sin häst och vagn utrustade med däck från Kelly en gång i tiden.

Kelly introduceras till Goodyear

1935 så introducerades Kelly till Goodyear Tire & Rubber. De gillade Kellys däckerbjudanden, som går ut på att man som köpare får testa däcken i 30 dagar, är man inte nöjd så får man lämna dem åter. Det är vad ”good deal on a great tire” går ut på och det var detta som gjorde att Goodyear Tire & Rubber köpte Kelly Tires.

Tidigt 1990-tal kom Kelly Däck att bli en fullständig del av just Goodyear och flyttade till Akron. I början av 2010 kom Kelly att ta klivet från limiterad distribution till att sälja över hela världen.

Sysselsätter över 70.000 personer!

Kelly Däck sysselsätter omkring 73 000 personer i cirka 22 länder idag och de producerar omkring 200 miljoner däck varje år. Däcken finns därmed runt om i hela världen idag och inte bara i USA. Med bildäck från Kelly kan du som förare känna dig säker och trygg. De fungerar på alla typer av väglag och kommer som både sommardäck och vinterdäck. Alla däck lever dessutom upp till alla typer av säkerhetsföreskrifter som finns internationellt.

Lite roliga klipp från Kelly Tires

kelly däck

Vill du handla bildäck till marknadens billigaste priser?