Rädd för att köra bil?

Tillhör du den kategorin av Svenskar som oroas av att vintern kommer? Eller tillhör du den andelen som inte gillar att köra bil under vintern? Oroa dig inte vi på ABS wheels har tagit fram goda tips.

Det absolut bästa sättet för att överleva vattenplaning och sladd är att helt undvika att hamna i en sådan situation. Det gäller att ha kontroll och inte stressa upp sig som många tyvärr gör, jag personligen brukar bli väldigt rädd vid snöiga och isiga vägar då jag för 3 år sedan hamnade i en knivig situation där en bilist krockade in i mig. Jag har sedan dess suttit och tänkt på vad man kan göra för att undvika sådana situationer.

Så här vinner du över rädslan

Ett gott tips är att gå tillbaka till körskolläraren och gå igenom säkerhetsstegen igen för att påminna sig själv att det inte är farligt att köra bil, trots allt är vår mänskliga kropp svag för traumatiska upplevelser.

Är du rädd inför att köra i vinter så ska du redan nu börja gå ut och träna och köpa vinterdäck av nordisk kvalité som exempelvis nokian vinterdäck. Varför tipsar jag om märket Nokian? Jo för att det är anpassade för vårt svenska klimat och har bra och säkra dubbar! Kom ihåg att alltid köra med dubbdäck!

Nokian hakkapeliitta 8 vinterdäck

Låt säga att du är ute och kör och plötsligt får sladd

Det bästa tipset är att köpa riktigt bra vinterdäck och köra med dubbdäck, många förespråkar friktionsdäck vilket vi också gjort men tillhör du den kategorin som oroar sig inför vinterkörningen så ska du köra med dubbdäck. Dubben fäster bättre på vägen och räddar liv med 40% enligt Vi bilägare.

  • *Ett annat tips är att ha antisladdsystem för att motverka sladd som du inte kan påverka. Har du detta på din bil så är det ett stort plus MEN kör du med dåliga vinterdäck är detta ett minus.
  • *Ett annat tips är att du ska undersöka din bil efter varje färd, funkar antisladd? Funkar vindrutetorkarna, hur ser mina lampor ut? Hur ser vinterdäcken ut?
  • *Enkla saker som vem som helst kan kolla upp! löjligt enkla saker men det är oftast det som räddar ditt liv.
  • *Bromsa inte för hårt, bromsa in mjuk! Ta det lugnt och kör, oavsedd hur skicklig du anser dig vara så är du trots det en människa bakom en ratt. Vinterförhållandena varierar kraftigt och med det sagt så vill jag tipsa dig om att läsa följande artikel.

Vinterdäck