Börja med ditt registreringsnummer

RADAR DÄCK BRA ELLER DÅLIGT?

Är Radar Tires ett bra val eller ett sunkigt kina däck? Trots företagets stora omfattning har den aldrig nått majoriteten av Sveriges bilägare.

Är du på jakt efter ett sånt här däck kan det vara nyttigt för dig att läsa på. Här presenterar vi all information du behöver känna till (exklusivt)

Radar däck kan man idag hitta i över 80 länder på olika ställen i världen. Märket skapades 2006 av Omni United, och har sedan dess lyckats skapa sig en stabil marknadsnärvaro. Det tillverkas Radar däck i över 330 storlekar, och alla däck är testade för hastigheter upp till 190 kilometer i timmen.

I sortimentet hittar man däck som passar både för personbilar, lätta lastbilar och SUV. Däcken tillverkas på åtta olika fabriker i tre olika länder. Däcken är framtagna av ett speciellt arbetslag som jobbar på Omni United.

RADAR RENEGADE A/T-5 Sommardäck

265/50R20 112V Radar Renegade A/T-5 XL
E E 72
5-9 dagars leverans

3261 kr
Köp nu
RADAR RENEGADE A/T-5 Sommardäck

285/50R20 116V Radar Renegade A/T-5 XL
E E 75
5-9 dagars leverans

3567 kr
Köp nu
RADAR RENEGADE A/T-5 Sommardäck

285/45R22 114V Radar Renegade A/T-5
E E 75
5-9 dagars leverans

4076 kr
Köp nu
RADAR RENEGADE A/T-5 Sommardäck

305/45R22 118S Radar Renegade A/T-5
E E 75
5-9 dagars leverans

4288 kr
Köp nu
Vill du veta mer om bolaget?  Läs mer

RADAR JAGAR ETT UTVECKLINGSTEAM FÖR UTVECKLING

Tack vare att företaget har ett eget utvecklingsteam som ständigt optimerar och utvecklar deras produkter kan man hitta däck som passar för olika körsätt och vägunderlag. Alla Radar däck produceras i enlighet med europeiska regler för att de skall vara så miljövänliga som möjligt. 2013 tilldelades Radar en utmärkelse för världens bästa koldioxid neutrala bildäck, något som vittnar om den miljömedvetenhet som omfattar däcken. Man använder endast PAH-fria oljor vid tillverkningen.

radar däck

VILKA ÄR OMNI UNITED BAKOM RADAR?

Omni United som tillverkar Radar däck är ett företag med bas i Singapore. Företaget grundades av G S Sareen år 2003. I början av företagets historia etablerade man sig främst på den asiatiska och amerikanska marknaden. Man strävade efter att kunna erbjuda kvalitativa Radar däck som håller en hög standard för låga priser. Därför passade den asiatiska marknaden bra där produktionskostnaderna generellt sätt är lägre.

De fokuserade även på att göra hela logistiken enkel för amerikanska kunder, något som inget annat däckföretag i Asien lyckats med tidigare.

ETT AV DE SNABBAST VÄXANDE BOLAGEN

2006 utsågs Omni United till ett av de snabbast växande företagen i Singapore. Då hade man omsatt över 30 miljoner dollar på bara tre år. För att företaget skulle kunna fortsätta växa globalt bestämde de sig för att skapa ett specifikt märke. Så föddes Radar däck. Idag är Radar det största märket hos Omni United. Andra kända varumärken gruppen har är Timberland och American Tourer. Fram till idag har man producerat över fem miljoner däck, och företaget fortsätter att expandera.

fancybox