Generellt om däcktest och nexen

Nexen är en stor däcktillverkare som varit med väldigt länge och tävlat inom olika däcktester. 1942 skapades företaget under ett namn som senare bytte namn. Nexen har varit med om olika däcktester från sidor såsom vi bilägare, råd och rön samt auto motor sport. Resultatet har varit förödande om man jämför med det andra lite större aktörerna som bla Continental vinterdäck test. Nu vet vi alla att nexen är ett bra märke som producerar bra kvalitetsdäck. Nexen däck är grymma!

Nexen vinterdäck test resultat

Vi kan inte hitta några däcktester där Nexen varit med i topp 3.

Hur gör man ett däcktest av Nexen vinterdäck

Vinterdäckstester utförs oftast i norra Sverige då vädret är kallare där, man brukar generellt testa hur däcket reagerar och fungerar bland is, snö och frost. Man kan även göra ett vinterdäckstest själv om man så vill men då krävs det en ganska stor budget vilket det flesta inte har.

Vi har även tagit fram en lista på olika däcktester som gjorts genom åren.

Hur gör man ett däcktest av Nexen sommardäck

För att testa ett sommardäck så måste man ta bilen man ska testa det med ut till ett tomt flygfält för att påbörja däcktesterna. Man tittar alltid på bromsgrepp, förmågor, grepp vid vattenplaning, köregenskaper och hur däcket i allmänt reagerar på olika väglag. Testerna kan ta flera dagar då man måste vänta in rätt väder som exempelvis snö, is och regn.