Lär dig allt om BBS fälgar (längre guide)

BBS grundades 1970 av Heinrich Baumgartner och Klaus Brand i Schwarzwald. Själva namnet är en förkortning för Baumgartner Brand Schiltach.

Det som främst tillverkades till en början var delar till bilar av plast fram till 1972. Efter det började man tillverka en innovativ hjullösning till motorsporten. Företaget expanderade kraftigt och öppnade upp filialer i Europa samt USA och Japan. BBS fälgar är idag ett populärt val för den fläshige bilägaren.

BBS fälgar

Mer om BBS 

BBS fälgar byggs av BBS Racing Service Sweden och det efter kundens önskemål. Den majoritet av fälgar som byggs är 3-delade BBS Racing som finns i storlekarna 13-20”. Med hjälp av två smidda fälgbanor i aluminium, en tätring samt ett aluminiumcentrum som är 5-D fräst skapar de mängder av olika kombinationer av fälgar och det är du som kund som kan bestämma hur du vill att de ska vara. Eftersom fälgarna byggs enligt dina måttuppgifter är det viktigt att du kontrollerar dem noga.

När du ska köpa BBS racing modeller så ska du tänka på en del saker. Du måste dra splitbultarna med 17,0 Nm exakt med en kalibrerad momentnyckel. Dessutom måste dessa efterdras när dina fälgar är varma och kan göras efter att du kört ett par varv första gången du använder fälgarna. Om detta inte görs kan du råka ut för läckage. Se till att alla gängor är torra och att ingen tätmassa används mellan fälgbanorna.

Vital del som bör hållas i skick

En fälg är en mycket vital del av din bil och du bör se till att hålla den i gott skick. Du ska därmed kontrollera fälgarna med jämna mellanrum så att olyckor undviks. Detta både vid montering av däck och när du är ute och kör.

Om du vill köpa BBS fälgar så finns det idag flera återförsäljare du kan vända dig till. Du kan välja BBS lättmetallfälgar eller BBS racingfälgar beroende på vad det är för bil du har och vad du har för syfte med dina fälgar. Dessa fälgar kommer i flera olika färger och du kan bland annat få dem i silver, guld och platinum samt flera andra färger. Vill du ha riktigt snygga fälgar så ska du satsa på BBS fälgar eller annat från ABS Wheels.

BBS fälgar SR satin greyBBS fälgar CH-R ll Satin

Något alla BBS modeller har gemensamt är ekrarna, alla bbs fälgmodeller har fler än 5 ekrar oftast.

Varför ska man köpa BBS utbud? 

  • 100% Alla deras modeller görs i tyskland.
  • 100% Alla deras modeller kontrolleras nogrannt med X-ray
  • 100% Kvalitén på bbs är riktigt bra!
  • 100% Alla deras fälgar värmebehandlas för att vara så optimala som möjligt.
  • 100% Deras sortiment viktkontrolleras för att alltid väga rätt enligt standard.
  • 100% flödesformande
  • 100% BBS är pressgjutna!
  • 100% färgen dvs den så kallade ”lacken” är av bästa kvalité.

Deras senaste modell inför år 2016 heter ”CH-R CENTRAL LOCK AND NÜRBURGRING EDITION”

Jämför man BBS med ABS så ser man klara skillnader:

Vilken är snyggast BBS eller ABS355

Våra modeller är snyggare och konkavare. Nu tog vi samma bild(svarta är en audi med ABS355) och den gråa Audin har bbs monterat. Vad tycker ni? vilken är snyggast?

Köp BBS hos oss! för bästa pris, mejla direkt till order@abswheels.se, vill du istället köpa våra egna fälgar?