Genom att förvara dina däck rätt så minskar du riskerna med försämra det begagnade däcket. Har du en bra förvaringsplats så ökar du däckets livslängd!

Många snålar tyvärr med förvaringen och väljer istället att slänga däcken hemma i garderoben. Jag kommer att förklara för och nackdelar med att förvara däcken.
För att dina däck ska må så bra som möjligt gäller det att låta däcket vila i ett rum med bra medeltemperatur och skydd mot exponeringar såsom värme, vind, väder och snö.

Placera inget tungt på förvarade däck

Man ska aldrig placera något tungt på ett förvarat däck! däcket som ska förvaras måste hållas borta från solljus och strålningsvärme. Varför? jo det skadar däckets gummi. ABS Wheels tog del av en undersökning där man ställt ett däck ute i solen och låtit den stå där i några timmar. Efter ett tag gick undersökningspersonalen till däcket för att mäta temperaturen som visade hela 135 fahrenheit. Däcket hade alltså gått från en normal temperatur till något så fruktansvärt som 135 fahrenheits. Kvalitén minskar avsevärt genom att förvara däcken på direkt solljus. Därför ska du inte förvara däcken ute! Vi har tidigare skrivit om vårt däckhotell i Märsta.
Förvara däcken på vårt däckhotell
Vad gör man innan en förvaring? Innan förvaringen så bör man rengöra däcken med mild tvål och vatten för att avläggsna bromsdamm, smuts och sot. Om däcken är monterade på hjul så bör man använda en hjulborste för att göra rent hjulet.

Varför är det så viktigt med att rengörna däcken innen en sommar/vinter förvaring? Tänk dig att du är på ett hotell besök ute på stan, visst duschar du innan du går och lägger dig? samma sak gäller för däcken *skämt åt sido* däcken måste nogrannt tvättas och rengöras innan en förvaring då sot och bromsdamm på sikt skadar gummit. Det är också viktigt att torka av däcken för att inte skada däcket, fukt är nämligen inte heller bra. Man kan också se till att använda lufftäta plastpåsar för att hålla däcket i en så trygg atmosfär som möjligt, nu är detta ren överkurs och verkligen ingenting som behövs….

Några saker du bör tänka på:

 • Förvara inte vita och svarta däck tillsammans, det kan färga av sig på varann.
 • Placera däcken på en sval plats
 • Håll däcket ifrån solljus
 • Håll däcken borta från ozon och element/värme

Fördelar med däckhotell?

 1. Du spar utrymme hemma
 2. Du har däcken 100% säkra hos oss
 3. När du hämtar dom är dom nytvättade och rena.
 4. Du blir VIP listad hos oss.
 5. Dina däck får bästa möjliga förvaring enligt standard.
 6. Däcken håller längre, enligt undersökningar håller bra förvarade däck längre.
 7. Du slipper transportera däcken fram och tillbaka
 8. Nackdel? det kostar pengar.

Har ni några bra priser på förvaring/däckhotell?

ABS Wheels har en av stockholms största däckförvaringsplatser med plats för tusentals däck. Genom att ha ett så stort lager kan vi erbjuda billigare priser för däckhotell. Bor du i Stockholm, Märsta, Sollentuna, Rosersberg, Häggvik, Solna, Upplandsväsby, Rotebro mfl så kan du inom 20 minuter ta dig in till oss. Vi finns nära arlanda flygplats på turbingatan 13.
Just nu ingår hjultvätt vid förvaring av däck! Ring 08 591 217 77 för bokning

Vad kostar däckhotell i Stockholm?

Säsongsförvaring från 1095:-/säsong Inkluderar skifte komplett hjul på lyft samt grovtvätt av dina hjul.

Varför förvara däcken hos ABS Wheels i Stockholm?

ABS Wheels har över hundra anslutna däckmontörer bakom sig och måste därför föregå med ett gott exempel, vi har marknadens toppmoderna maskiner för att utföra däckmontering, balansering och reparation av däck/dubbdäck/sommardäck/friktionsdäck. Du bör alltid tänka på att ha med dig låsnyckeln om du har fälglås. Vi återvinner alla gamla däck så om du bestämmer dig för att slänga ett par däck på plats så tar vi gärna emot dom. Vi betalar ingenting för begagnade däck men vi kan kostnadsfritt återvinna dom åt dig. För utebliven eller sent avbokad tid i verkstaden förbehåller vi oss rätten att debitera vår timkostnad.