Vilka är Headway däck?

Headway Technology Group är företaget som tillverkar alla headway däck. Bolaget sitter centralt i Shandong-provinsen nära Dongying (kina). Headway tillverkar bildäck men även PCR, TBR och OTR däck för lastbilar och tyngre bussar.

Kända för kvalité

Företaget har gjort sig kända för sitt samarbete med landets ledande universitet vilket har gjort dom till en av de ledande aktörerna för den kinesiska industrin.

Headway har lyckats erhålla certifikat som ISO9001, TS16949, GB / T24001, GB / T28001, 3C, DOT, ECE, REACH, LABEL, INMETRO, GCC och SONCAP.

headway däck

Producerar miljontals däck

Med sin strikta kvalitets- och produktionshantering har Headway Group skapat ett strategiskt partnerskap med stora lastbilstillverkare som exempelvis Sinotruck. Headway groups årliga tillverkning uppgår till ca 12 miljoner PCR-däck och 1,2 miljoner TBR-däck. Man räknar med att göra mer än 50 miljoner däck 2020.

Deras kändaste bildäck

  • HU901 är ett UHP däck, uhp står för ultra high performance vilket betyder att däcket optimerats för en stabil och ekonomisk körning. Finns från 16 till 20 tum.
  • Deras andra modell heter HH301 och är ett sommardäck som skapats för att ge bilägaren en bekvämare körning, finns från 14 till 17 tum.
  • Headway HH201 är ett high performance däck vars däckmönster optimerats för bästa möjliga bromsförmåga. Denna serie görs endast i 13 till 15 tum.
  • HC768 är ett mer ekonomiskt däck vars spårkonstruktion optimerats för ökad dränering av vätska. Sägs vara ”säkrast”. (Denna har vi testat)
  • Sist men inte minst, HR801 är headways egna SUV däck. Som ni förstår är däcket gjord för suv (större kärror) Har du en större bil så kan du kika på HR601, denna modell har Z-formade spår för ökad belastningsförmåga.

Deras vinterdäck har inte testats i Sverige

Vi vet inte om deras vinterdäck är säkra för vårt svenska klimat. Men är du sugen på att testa så har dom modellerna HW507 och HW505. Dessa modeller sägs ge ”bra grepp på is och snö”.