Halloween abs355 AMG fälgar

1) Läs alltid däcktester och kolla vilka vinterdäcktester som finns för just det året du ska köpa på. Vi brukar tipsa om att kolla på följande egenskaper: broms, halka, friktion eller dubb, vattenplaning och säkerhet.

2) Det finns alltid olika däck att välja mellan, budgetdäcken brukar generellt vara sämre och prestera sämre bland däcktester så var inte snål och lägg hellre 2-300kr mer på ett premium däck.

3) Köp däcket av oss, vi har sålt vinterdäck i mer än 15 år:), men ska du monterera däcket själv så gör det hos din lokala däckverkstad det blir alltid bäst så!

4) Jämför priser och titta runt på nätet efter recensioner det avslöjar alltid ett online baserat företag.

5) Kolla datum på det däck du köper, vissa aktörer säljer tyvärr gamla däck till nypris och vi har även en del mer tragiska fall där konsumenter fått köpa nya däck men som ”gått ut” Kom ihåg att ett däck som du köper ska inte ha ett äldre tillverkningsdatum än 6månader.

6) Kontrollera att däcktrycket sitter ordentligt och att monteringen och balanseringen gjorts korrekt på däckverkstad. Kör du med för lite luft så finns det stora risker för skador och slitage.

7) Tänk på hur och var du skiftar hjul, gör du det själv och det är din första gång så är det bra om någon erfaren person är med. För dig som undrar vad ett däckskifte är så har vi gjort en kort liten video (illustrerar endast vad ett däckskifte är)

8) Finns inte däcket just nu på plats så VÄNTA 1-2 dagar, däckhandlare och däckverkstäder samarbetar oftast ihop och kan få hem ett däck inom ett par dagar.

9) Datum att komma ihåg: du måste ha vinterdäck under de fyra vintermånaderna december–mars (1 december till 31 mars) om det råder vinterväglag, dubbdäck får användas mellan 1 oktober till 15 april. När råder vinterväglag? Trust ME, detta vet bara polisen.

10) Ska du köra med dubbdäck eller friktionsdäck? Frågan du ska ställa dig själv är hur kör jag, vart bor jag, vad körde jag med sist?

I tabellen nedan ser du vilken däcktyp som passar respektive område

Område Med antisladd Utan antisladd
Storstad Dubbfritt Dubbfritt
Söder Dubbfritt Dubb
Mitt Dubbfritt Dubb
Norr Dubb Dubb

 

Här köper du den berömda super konkava fälgen abs 355

Konkava fälgar

Glad halloween