Sveriges två bästa dubbdäck enligt ABS Wheels:

Våra finska kollegor har skapat ett av världens bästa dubbdäck men också världens första vinterdäck. Nokian Hakkapeliitta 8 ger dig lägre bränsleförbrukning samtidigt som den ger dig excellenta bromsegenskaper och komfort. Nokian Hakka 8 ger enastående grepp på både is och snö. Det här är generationens bästa dubbdäck!

nokian hakkapeliitta 8

Nokian Hakkapelitta 7 är dubbdäcket med fenomenalt grepp på is, snö och våta väglag. Dubbdäcket är slitstarkt och klarar av riktigt tuffa vinter körningar. Många frågar oss: vilken är bäst mellan hakka 7 och hakka 8? Självklart är svaret densamma. Nokian hakka 8 slår det här dubbdäcket med hästlängder. Underskatta dock inte det här däcket! Nokian Hakkapeliitta 7 har vunnit flera däcktester sedan den kom ut på marknaden 2009.

 nokian hakkapeliitta 7

Sveriges två bästa friktionsdäck enligt ABS Wheels:

Goodyear UltraGrip Ice 2 är det nordiska dubbfria vinterdäcket du bara måste ha. Det här friktionsdäcket har skapats speciellt för våra nordiska vinterförhållanden vilket gör däcket bra för dig som bor centralt. Goodyear UltraGrip Ice2 kommer med en ActiveGrip technology som hjälper däcket att hålla en jämnare temperatur för att därmed ge optimal vägkontakt. Precis som med alla andra Goodyear bildäck så har UltraGrip Ice2 aktiva blockspår vilket underlättar körningen på is och snö.

goodyear ultragrip ice2

Nokia Hakkapeliitta R2 är friktionsdäcket som slagit Sverige med storm och häpnad, här får man förutom en däcktest vinnare även ett bildäck med schyssta mönster, höga lameller och effektiva sidospår. Nokian hakkapeliitta R2 som även kallas Nokian Hakka R2 har de nya effektiva konceptet ”cryo Chrystal concept” som bygger på små kristaller som kommer fram när däcket börjar ta slut. Det här friktionsdäcket skulle jag säkerligen ranka som topp 3 i Norden.

nokian hakkapeliitta r2