Däckonline ägs av Delticom

Vilka är dom egentligen?

Däckonline är en helhets leverantör av bilprodukter som erbjuder riktigt bra priser på produkter från kända varumärken.

Det är tack vare att de jobbar med så stora volymer att de har bra avtal med sina samarbetspartners. Däckonline är en del av den stora koncernen Delticom.

däckonline huvudkontor

Fototillstånd av Gerd Fahrenhorst

Faktum är att de under årens lopp haft över 6 miljoner kunder i över 40 länder. Detta är alltså en av de största och mest betrodda aktörerna i branschen.

Även du som inte letar efter vanliga personbilsdäck ska definitivt kolla in det utbud som Däckonline erbjuder.

De har allt från cykeldäck till däck för bussar, bilar, gräsklippare och veteranbilar. Deras märken täcker hela pris spektrat. Från budget till premium med andra ord. Här hittar du i princip alltid det du behöver.

delticom

Delticom logotyp

Mer om Delticom (bolaget bakom däckonline)

Delticom AG har sitt säte i Tyskland på området Hannover. Bolaget är ett börsnoterat företag som inriktar sig inom försäljning av gummi, dvs alla däcktyper som finns.

Omsättningen per årsbasis beräknas ligga på ca 5 miljarder kronor vilket gör dom till Europas största däckhandlare.

Startades redan 1999

Startades år 1999 av Entreprenörerna Rainer Binder och Andreas Prüfer. Båda var tidigare högt uppsatta chefer hos Continental.

Ca 12 månader senare startar dom sin första hemsida och kort därefter startar man en till. Redan 2001 hade bolaget öppnat upp sitt dotterbolag “delticom ltd”. År 2002 expanderar man och öppnar i flertalet länder, däribland Sverige.

Prisvinnare och nytänkade

Man fick pris av Tyska grundarpriset i kategoring årets nykomlingar. Efter 14 månader börjar man saluföra motoroljor, motorcykelbatterier och lasthållarsystem för tak och bakluckor samt bilreservdelar.

Under samma period år 2003 vinner Delticom Tysklands största internetpris, man erhåller även ett annat prestigefullt – World Summit Awards.

Investerare leder till större expansion

En kall september dag år 2004 får Delticom riktigt tunga investerare bakom sig. Investerarna figurerar under namnet Nord holding och RBK. Båda investeringsbolagen är kända för att stötta bolag i internationell expansionsfas.

Samma år får Delticom AG ett nytt tredje pris hos Deloitte Technology Fast50. Man får även pris för att vara de snabbast växande bolaget i Tyskland 2004.

Sedan 26 oktober 2006 är Delticom noterat på den tyska börsen i Frankfurt i Prime Standard

Från 2006 och framåt fortstätter dom vara ledande, så tidigt som 2013 köper dom upp konkurrenten Tirendo för 500 miljoner kronor.

däckonline

Framtidens däckonline kanske blir automatiserat? häftigt 🤩

Vad du måste veta om Däckonline

  • Däckonline har inte bara bildäck och olja utan de är dessutom Europas största butik för bildelar! 
  • Alltid ligger bra till i fråga om service och priser. För många bilägare är de därför ett perfekt “one stop” för allt som har med bilen att göra.
  • Inget annat företag i Europa har större erfarenhet av försäljning av däck på nätet än nätverket som Däckonline tillhör. Köpvillkoren är väldigt förmånliga!
  • Kolla gärna in företagets omdömen i oberoende Trustpilot. Då ser du att detta är en leverantör som du kan lita på.
  • Du kan välja kortbetalning eller 30 dagars faktura.

Inköp, Service och info hos däckonline

Hos Däckonline kan du alltid få hjälp med inköp, information och service när det gäller däcken. Här slipper du dolda kostnader. Moms och leverans ingår alltid i priset. Vi på ABS Wheels kan varmt rekommendera detta företag!

Ps, vi samarbetar från och med 2019 med det här fantastiska bolaget.