Nu när du är på jakt efter nya och fräscha terräng fälgar så vill vi uppmärksamma dig om en fälgmodell vid namn TUFF. Precis som namnet är fälgmodellen riktigt tuff och robust.

Här har man bland annat konstaterat enligt carid att TUFF ligger i särklass bäst bland robusta aluminiumfälgar. Det här är fälgen för dig som planerar att köra mycket i terränger, grova vägar och offroad. Det finns inga snyggare och starkare terräng fälgar på marknaden är TUFF – Det vågar vi påstå med 20 års erfarenhet i bagaget.tuff fälgar

Hur skapas Tuff fälgar?

Man börjar med att kalibrera hjulet inför en utformning för att sedan gå till produktionsfas där det görs datoriserade mätningar. Färgen sätts med grov finish för att klara av stora påfrestningar. Fälg tillverkningen görs i synnerhet likt en vanlig tillverkning. Mer om tillverkning hittar du här.

Vilka människor bör köpa Tuff AT? (all terrain)

Alla offroad entusiaster som tänker ta steget vidare i sin offroad körning bör iaktta varumärket TUFF. Enligt företaget så är det mycket populärt bland Jeepar, Ford, Lastbilar, Dodge, Toyota pickups och truck samt Nissan.

Vilka populära modeller finns det att köpa?

I synnerhet har alla modeller liknande design vilket gör att namnen inte skiljer sig så abstrakt som det annars gör hos andra fälg tillverkare. Bland Tuffs utbud hittar man T-01 – T-16 där färger, design och likhet skiljer mellan 1-16.

Är det säkert att handla Tuff fälgar?

Inom offroad och terrängkörning så finns det inget säkrare än varumärket tuff, senast år 2012 och 2013 var dom med i Sema show.

 

Här kommer våra 10 gratis tips vid terräng körning (offroad)

  1. Se till att tvätta dina terräng fälgar efter varje körning, smuts och jord från terrängen skadar annars lacken på sikt.
  2. Efter en dags offroad körning bör du alltid kolla att bultarna sitter i. Man sliter på däck och fälg rätt mycket vid offroad körning.
  3. Spara kvittot på dina nya inhandlade tuff fälgar för att kunna ha möjlighet att utnyttja garanti vid problem.
  4. Tona helst bakrutorna på bilen då det ger dig skarpare insyn utåt (dock inte bakåt)
  5. Vid hinder så som; lera, modd och jord växla snabbt från 2 till 3an för att inte fastna.
  6. Försök att förutse färdvägen för att underlätta körningen.
  7. Ser du en gyttjepöl? Stanna och avlägsna alla stockar och montera winch både bak och fram.
  8. Ska du köra över en pool? Stanna bilen! Kontrollera först vattendjupet innan du bestämmer dig att köra över poolen som en galning 🙂
  9. Ska du köra nedför en lutning så använd 1ans växel, det har vi på kontoret märkt hjälper.
  10. Fastnar du i hjulspår så bör du backa försiktigt och byta väg. Riskerna att stanna är oftast större och då får du ringa bärgaren.

Slutligen… vilka däck ska jag välja?

Välj BFGoodrich då de vunnit över 200 titlar i rallytävlingar och rally raid, bland annat de berömda tävlingarna Baja 1000 och Dakar.